Selma och Sophie

Den här helgen är det Sekelskiftesdagar på Marstrand. Det är mycket folk i rörelse och en massa aktiviteter.
Trots att jag jobbar helgen och behöver sova på dagarna hade jag bestämt mig för att gå på den lllla teaterföreställningen om Selma Lagerlöf och Sophie Elkan.

Det hela tilldrog sig inne i trädgården vid Bergs café. De båda kvinnorna drack kaffe tillsammans och samtalade om sig själva och sitt liv tillsammans.
Det var kanske inte direkt någon stor skådespelarinsats, tror de båda kvinnorna var amatörer, men det var lite småtrevligt att lyssna på deras samtal samtidigt som man själv drack kaffe och åt en av Bergs goda hallonmazariner.
Egentlien hade jag nog kunnat både se och höra från min uteplats, men så kan man ju inte göra när man bor här. Kändes bäst att ordentligt köpa en biljett.

Att Selma Lagerlöf bott på Sommarhotellet har jag bloggat om tidigare. Hon bodde bland annat i det hus där jag bor nu, fast i ett annat rum. Om hon bodde här fler somrar vet jag inte, men hon tillbringade mycket tid på Marstrand och i Kungälv. Borde nog ta mig en ordentlig Selma Lagerlöf-läsning under vintern…

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Selma och Sophie

  1. Ingrid skriver:

    Det låter som en trevlig föreställning och att sitta på plats och känna sig lite delaktig måste gjort den extra tilltalande.
    Kram, Ingrid

  2. Lisa skriver:

    Historiska vingslag, Monika! Selmas böcker är väl värda att läsa! kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *