Ännu en ledig dag (2014-12-04)

Något, vad vet jag inte, väckte mig redan klockan 05. Kanske hade jag helt enkelt sovit tillräckligt. Insåg hur som helst att det inte var någon idé att försöka somna om. Gjorde kaffe och lyssnade på bok.
Vid 6-tiden ringde telefonen, det var från Loopia. Det hade varit lite problem med min bloggsida och de erbjöd sig att hjälpa mig och ville nu ha min tillåtelse att uppgradera eftersom det annars inte gick att installera det program jag behövde för att lösa problemet. Jag sa att det gick bra och någon timme senare fick jag ett sms att det nu var fixat och att de hade mailat instruktioner och förklaringar eftersom det var för långt för ett sms.

Förmiddagen rann iväg, jag har aldrig några prolem att få tiden att gå. Jag lyssnade på boken, skrattade och grät omvartannat. Fredrik Backman är verkligen en fantastisk författare.

Biblioteket öppnar klockan 11.00, utom onsdagar då de öppnar klockan 10.00. På söndagar är det stängt. Jag var nog inte där förrän vid 12-tiden, jag var och kollade i en affär på vägen. Dessutom var klockan över 11 innan jag gick hemifrån.

Det tog mig ett antal timmar innan jag var klar. Först kollade jag igenom mina mail med mobilen, ett ganska ansenligt antal. Sedan letade jag reda på ett ledigt bord nära en elkontakt och kopplade upp min laptop.
Loopia hade gjort ett bra jobb med uppgradering och inläggande av spamprogram. De betonade noga att det normalt inte var ett jobb de gör åt sina kunder. Får väl se vad det kostade när jag får fakturan.
Jag började med att kopiera in de blogginlägg jag skrivit hemma, det är mycket lättare för mig att skriva i förväg och sedan kopiera in dem för publicering. Det känns för splittrande att sitta på biblioteket och skriva direkt. Jag laddade upp några bilder till inläggen och det tog sin tid, det var inget supersnabbt internet precis. Men faktiskt lite bättre än när jag bodde inneboende i Rannebergen förra mellansommarperioden. Där kan man prata om långsamt.

När jag var klar med mina egna blogginlägg svarade jag på ett mail, skrev ett till min son och betalade en räkning jag fått via mail. Jag läste lite på nyhetssajterna och på några bloggar. Skrev ett par kortare mess på Facebook. Jag satte mig sedan och kollade upp alla julkortsadresser och postnummer. Sedan började jag känna mig rastlös där jag satt vid fönstret. Jag längtade ut och packade därför ihop mina saker.

Jag funderade på att sätta mig en stund på Bryghuset och dricka ett glas av deras fantastiskt goda juleöl. Men när jag kom ut funderade jag på kaffe istället. Det blev varken det ena eller det andra. Istället gick jag till Brugsen och köpte ett par frysta pizzor och rött vin. De hade något erbjudande där man köpte tre flaskor och betalade för två.

Det är nära hem från centrum och jag funderade lite på om jag skulle gå tillbaka ner senare. Men väl hemma värmde jag den ena pizzan i micron och hällde upp ett glas rött. Lyssnade klart på Britt-Marie var här och började sedan lyssna på en ny bok. Det blev en hemmakväll med tända ljus, tänd julgran och lugn och stillhet. Perfekt uppladdning inför helgen som jag är lite orolig för. Inte orolig för arbetet, men för att jag inte ska förstå vad folk säger.

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Ännu en ledig dag (2014-12-04)

 1. Glada gumman skriver:

  Ja, visst är ”Britt-Marie var här” helt underbar!
  Är du också med i Storytel?

 2. gunnardeckare skriver:

  Hej

  Skönt att du fick ordning på hemsidan. Alltid jobbigt när det inte fungerar som det ska. Jag har mina bloggar på WordPress och hemsidan på Surftown. Det har fungerat bra genom åren tycker jag.
  Ursäkta men jag har svårt att hålla isär mina internetvänner. Har jag dig som FB-vän? Om inte finns jag på Gunnar Carlstedt.
  Har du nån funktion för ”att följa din blogg” med mail när du har skrivit nåt?
  Finns du på Instagram?
  hoppas du får en fin andra söndag i advent.

  • Kraka skriver:

   Jag kommer inte ihåg om jag har dig som FB-væn. Ska kolla upp det. Jag har inte Instagram. Jag ska ta och lægga tillbaka møjligheten att lægga en RSS-bevakning på bloggen. jag tog bort en massa saker nær den dær killen jag dejtade børjade førfølja mig. Det var en riktigt ruggig upplevelse nær han kollade upp i stort sett allt som fanns på nætet om mig och sedan skrev psykotiska mail dær han blandade dessa saker med citat ur olika bøcker.
   Jag ær på jobbet nu och får nog vænta med att fixa och dona på bloggen. Vet inte hur mycket man får gøra privat hær.
   Om jag vaknar och orkar ska jag gå på en konsert i kyrkan på eftermiddagen. har ytterligare ett 12-timmarspass framfør mig.
   Ønskar dig en fin søndag!

 3. Rosamund skriver:

  Kära Monika!!! Följer din blogg även om jag inte gör inlägg vare gång!!!! Låter som du har ett äventyr framför dig!!! Spännande….. Är väl ingen ide att skicka några paket kaffe till dig för portot är väl dyrare än kaffet!!!! Hoppas verkligen att du kommer att få en fin tid på Grönland!!! Kramar Munda!!

  • Kraka skriver:

   Kæra Munda!
   Ja, ett riktigt æventyr ær det. Kaffe har jag med mig før hela den hær førsta resan. Jag var mest rædd att de inte skulle ha det snabbkaffe jag vill ha, men Brugsen har många av mina vanliga Coop-varor som jag ær van vid.
   Porto ær sækert dyrt hit också, hærifrån ær det hutløst. 11,50 danska kronor før ett brev/vykort hem till Sverige.
   Ska førsøka hinna besøka dig och pojkarna nær jag ær hemma.
   Stor varm kram till dig och pussar mellan øronen till pojkarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *