Slut på ledigheten (2014-12-05)

Typiskt nog vaknade jag klockan 06 idag också, eller 06.05 för att vara mer exakt. Det var naturligtvis inte bra alls eftersom jag ska börja jobba klockan 20.00 och sedan ha ett 12-timmarspass till 08.00 imorgon. Men det var inte mycket att göra åt, jag gjorde kaffe, åt ett par kex med ost. Spolade hett vatten på disken från igår och skivade upp det mjukbröd jag hade kvar och la i frysen. Ingen dyr mat får förfaras!
Lyssnade på Himlen är alltid högre några timmar, satt i sängen och tittade på mina ljus och upptäckte plötsligt att jag inte bara brännt ner den 5:e utan även den 6:e på mitt datumljus. Det är ett smalt ljus jag hade med mig, borde haft ett tjockt, men utrymme och vikt begränsade. Imorgon får jag nöja mig med granen och kanske ett värmeljus. Får väl se hur trött jag är när jag kommer hem. Räknar med att behöva sova mellan klockan 9 och 18 mellan de här långpassen. Men naturligtvis beror det på hur jobbigt det varit. Men det går åt en hel del energi bara till ansträngningen att förstå språket. Tänk att danska kan kännas så hopplöst jobbigt. I alla fall när man måste förstå viktiga saker som ordinationer, diagnoser och arbetsuppgifter. Då går det inte att skratta lite generat och le som man gör på turistbesök i Köpenhamn. 🙂

När jag var klar med det jag tänkt göra hemma gick jag ner till biblioteket. På vägen gick jag in och köpte ett par askar tändstickor på Brugsen. Jag var också inne på Tele och Post och köpte två frimärken, sedan postade jag mina 22 julkort.

Samma plats vid fönstret där jag suttit igår var ledig och jag packade upp min laptop och kopplade upp mig. Jag hade fått mail från Loopia och fick veta att jag inte skulle behöva betala något extra för att de uppgraderat.
Sedan gjorde jag det vanliga, läste nyheter, mail, svarade på mail, publicerade ett blogginlägg, kommenterade och chattpratade med en vän där hemma. Jag passade också på att ladda ner en ny bok från Storytel.

Klockan var strax efter 15 då jag gick hem. Hemma drack jag kaffe, åt ett par mackor och vilade inför nattens arbete.

003

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *