Planerna förvandlades till en pumpa (2014-12-25)

Inte vet jag om det berodde på att jag kom hem efter midnatt och inte hade någon vagn som kunde bli till en pumpa, men juldagen lyckades förvandla sig själv till något pumpaliknande.

Jag sov ut och åt sedan havregryndsgröt till frukost och var klädd och på väg ut redan vid 13-tiden. Tog en promenad i det vackra vädret och fortsatte ner till stan. Hade planer på att ta en öl och äta något, kanske till och med sms:a någon vän för sällskap – eller inte. Som de flesta introverta trivs jag i mitt eget sällskap.

På stan var allt julstängt, till och med korvkiosken var stängd. Av planerna att ta en öl och äta något från barmenyn blev intet. Det var bara att inse att i Nuuk får man äta hemma under helgerna, inte gå på lokal.

Jag hade i alla fall tur och Spar hade öppet. Jag handlade diverse godsaker, både varmkorv, vitlöksbröd och fikabröd. Kostade på mig en danskspråkig veckotidning också. Jag tillhör dem som vågar stå för att jag läser kolorerad veckopress. Mode, recept och ett eller annat reportage är en precis lagom verklighetsflykt. I synnerhet då man fått alla sina planer omkullkastade.

Väl hemma åt jag korv och bröd, drack ur det sista ur min vinflaska, det fanns väl ett och ett halvt glas kvar. Nästa dag skulle jag börja jobba igen så de var lika bra att göra slut på vinet.
Sedan lyssnade jag på bok, spelade lite Candy crush och tog det lugnt. Eftermiddagen rullade på och det blev snabbt kväll och också den försvann i en hast.

Jag slog på TV:n och det visade sig att det var Skyfall. Jag har sett den på bio, men Bond är alltid Bond och den fick hålla mig sällskap. Inte mycket till lugn och ro kanske, det var en massa skjutande och förintelse som det alltid är i de där filmerna. Men hjälten klarar sig ju alltid. Hade jag fått önska mig en film just då hade jag gärna sett Broarna i Madison county eller En officer och gentleman. Ibland blir det för mycket konspirationer, intriger och dödande. Speciellt efter fem böcker om Anton Modin av Anders Jallai. Böcker jag varmt kan rekommendera. Men just nu vill jag hellre se, och läsa/lyssna på, något romantiskt. Får se imorgon vad Storytel kan erbjuda i den genren.

030

 

 

 

 

032033

 

 

 

 

041048

 

 

 

 

052053

 

 

 

 

056058

 

 

 

 

059

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *