Rytmkaos och insomnia (2014-12-26)

När Juldagen vid midnatt skred över gränsen till Annandag satt jag vid TV:n. Efter Skyfall var det en film med Pierce Brosnan som heter Matador och edan var svenska filmer på programmet. Jag kunde inte låta bli att titta. Först en Wallander med Christer Henriksson och sedan Kommisarien och havet av Mari Jungstedt. Klockan närmade sig nog tre på natten innan det var slut.

När jag sedan skulle sova kunde jag inte låta bli att fundera över boken ja höll på med och var helt enkelt tvungen att lyssna klart. Nu var klockan runt åtta på morgonen och jag var fortfarande vaken.

Till sist lyckades jag somna men vaknade efter ungefär tre timmar. Inte bra! Jag gjorde sedan flera försök att sova mer, men hur jag än försökte komma till ro gick det inte. När jag senare fick ett sms med frågan om jag kunde tänka mig att göra en kortnatt istället och börja 23.30 istället för 20.00 kändes det som en skänk från ovan. Visste ju att det skulle bli en tuff natt med så lite sömn i bagaget.

Låg sedan och lyssnade på Anna Janssons Ödesgudinnan på Salong d´Amour. Precis lagom mycket romantik för att uppväga den senaste tidens överkott av mord och blod.
Strax före 23 var det dags att gå till jobbet och ta tag i nattens arbetsuppgifter. Jag blev väldigt förvånad när jag kom ut och upptäckte att det regnade

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *