Tisdag ser jag mig omkring (2014-12-30)

Precis som i den gamla Gesällvisan såg jag mig omkring lite på tisdagen, Jag har inte varit runt i affärerna, inte ut och fikat alls under den här perioden. Jag har sett det som en introduktion och vet ju att jag snart är tillbaka och då har mer än dubbelt så mycket tid, Då kommer det heller inte att gå åt en massa energi till att vara ny, lära mig rutiner och att hitta på avdelningen. Jag kommer då också att känna den fasta personalen.

Jag började med att gå ner till sjukhuset med min tidrapport för december som skulle skirvas på av avdelningens chefsjuksköterska och sedan faxas till Danmark.
Därefter gick jag till biblioteket efter att ännu en gång konstaterat att det finns något slags spärr i min dator som gör at den inte är kompatibel med wifin på sjukhuset. Den kan helt enkelt ine ansluta och felsökningen hittar inte felet. Får försöka kolla upp problemet när jag är hemma.

När jag var klar på biblioteket, eller biblioteket klart med mig kanske jag ska säga eftersom jag inte alls var klar men att de stängde, gick jag runt i några affärer. Balnd annat var jag inne i affären som säljer kontorsprylar och fick mig en ordentlig överraskning. Jag hade ingen aning om att det fortfarande säljs skrivmaskiener. Trodde att man helt gått över till ordbehandling med dator. Inte var de billiga heller, den ena kostade lika mycket som en mindre laptop kostar hemma.

Jag kollade på kläder i några affärer men avstod från att köpa, min resväska är redan överfull. Var också och köpte en biljett till kvällens konsert på Katuaq. Naturligtvis hade jag lämnat mitt presentkort hemma, men det kommer ju till nytta när jag kommer tillbaka.

Innan jag gick hem var jag inne på Cafe Irego, eller om de heter Prego, deras logga är lite svår att tyda. Jag drack en kopp kafe och åt en varm macka.

Hemma vilade jag, sov lite middag och duschade. Plockade ut allt onödigt ur min väska eftersom jag visste att man troligen skulle visitera mig. Man brukar göra det på konserter. Jag har alltid trott att man letar efter droger, men för ett par år sedan fick jag veta att det man in första and letar efter är inspelningsutrustning.

Jag gick ner till konsterten i lagom tid för att förbandet skulle vara igång, men att jag ändå inte skulle missa för mycket. När jag kom dit köpte jag en öl, en Carlsberg. Kunde inte låta bli eftersom evenemanget var sponsrat av Tuborg. Har absolut inget emot Tuborg, kände bara för att retas lite. De fick ju skylla sig själva när de också sålde Carlsberg. Förresten är jag inte säker på att de inte ingår i en gemensam koncern.

Efter konserten hämtade jag ut mina ytterkläder och gick hem. Det var redan årets sista dag.

001


Den till vänster kostar 3595 Dk och den till höger 1495 dk. (Med en kurs på 1.20 blir det 4314 respektive 1794 Skr) Det får man ju en mindre laptop för hemma numera.

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *