Nanook i Katuaq (2014-12-30)

Katuaq är kulturhuset i Nuuk. Det är där man har konserter, utställningar och biograf. Man har också ett café och en restaurang. Man började byggnationen 1994 och byggnaden invigdes 15 mars 1997. Huset är ritat av arkitekten Schmidt Hammer Lassen.

Nanook är ett grönländskt pop- och rockband. Namnet är efter det grönländska namnet för isbjörn. När Christian Elsner var liten och bodde på Grönland mötte han en isbjörn, Nanook. När han sedan växter upp och bildade ett band med sina bröder fick bandet heta Nanook, trots att det senare hade visat sig att isbjörnen Christian mött egentligen var en stor hund.
Nanook gav ut sitt debutalbum 2009, ”Seqinitta Qinngorpaatit” (“Our sun is shining on you”) och blev snabbt kända. Länken går till Spotify.

004

 

 

 

 

006

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nanook i Katuaq (2014-12-30)

  1. Pingback: Tisdag ser jag mig omkring (2014-12-30) | Kraka

  2. Pingback: Det är åsnekrafter det handlar om (2015-03-29) | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *