Äntligen fri (2015-03-20)

På morgonen hade jag inte alls någon lust att gå till jobbet. Men det var ju bara att bita ihop. Jag var både trött rent allmänt, det tar på krafterna för en nattarbetare att gå upp morgon efter morgon, och hade hemskt ont.

Hur som helst så kom jag iväg till jobbet och dagen rullade på. E och jag jobbade ihop och på förmiddagen hade vi även A till hjälp.

Till sist var det i alla fall dags att gå hem. Jag tog vägen förbi Kamik och köpte både middagsmat, mat för helgen och vin. Jag ska vara ledig både lördag och söndag.

Maten är, så vitt jag vet, momsbefriad men ändå väldigt dyr relaterat till frakten. På en ö som inte själv har någon livsmedelsproduktion blir det dyrt. Alkohol är däremot belagd med hög skatt och vin är lyx, i lyxigaste laget för min sargade ekonomi, men jag behöver lite lyx i tillvaron ibland.

Efter en vecka med sol och klarblå himmel var det snöstorm. På något sätt kändes det som en självklarhet, jag brukar ha skitväder när jag är ledig och ett fantastisk när jag jobbar. Glömmer väl aldrig den sommaren då jag hade två veckor ledigt. Det var en sådan där sommar med fint väder. Utom de två veckorna jag var ledig,då regnet öste ner varje dag. Förresten minns jag min första sommar efter föräldraledigheten. Jag jobbade dag den sommaren och varje dag var det fint väder fram till någon gång vid 14-15-tiden. När jag slutade klockan 16.00 cyklade jag varje dag hem i hällande regn. Men det fungerade ju det också. Let it rain, let it rain, let it rain…

När jag kom hem lagade jag middag och hällde upp ett glas vin. Sedan lyssnade jag på bok och spelade lite Candy crush emellanåt. Ute snöade det. Let it snow, let it snow, let it snow…

* Let it snow, let it snow, let it snow… (Spotify)

Det här inlägget postades i Grönland: Andra resan, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Äntligen fri (2015-03-20)

 1. Ingrid skriver:

  Attans vilken otur att det blev snöstorm nu när du är ledig. Jag hoppas att du trots vädret får en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack! Jodå, det blir säkert en bra helg ändå. Med lite tur blir det sol och vackert väder på onsdag, jag såg att det skulle bli det på yr.no. Jag är ledig på onsdag också.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Nu uppdaterade jag länken till din sida och helt plötsligt fungerar uppdateringarna av dina inlägg . Det där med tekniken!?
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tekniken är magisk och svår att förstå. Men kanske var det bara så att det ramlade in fyra olika dagars inlägg på en gång nu eftersom jag just idag besöker biblioteket och publicerar dem på nätet. Jag har inte något eget internet här och kan visserligen läsa och skriva lite på jobbet. Vi har möjlighet att koppla upp oss på deras nätverk, men jag får inte min dator att acceptera det nätverket. Jag försöker läsa lite på lunchpausen och när jag dricker kaffe, men vi har ju inga egentliga raster bara måltidsuppehåll. Man kan stanna kvar efter jobbet om man vill, det finns ett rum med ett par datorer som vi får använda. Men då är det ju ett danskt tangentbord…

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *