Storytel – Stjärnklart

Storytel är en betaltjänst på internet och i mobilen där man kan lyssna på böcker som man antingen laddar ner eller streamar.
Nu  har jag lyssnat på ännu en bok, Stärnklart av Lars Wilderäng.

Lars Wilderäng var som författare en för mig helt ny bekantskap och jag var först lite tveksam. Men det behövde jag inte vara länge, för det visade sig vara en angenäm bekantskap och en angenäm läsupplevelse. Även om just ordet angenämnt kanske inte riktigt passar in i sammanhanget eftersom det är ett allt annat än angenämt scenarie som Wilderäng målar upp i sin bok.

Allt börjar med att någon lämnat in en trasig mobiltelefon hos Ramses. Ja, inte bara en person har lämnat in sin trasiga mobil, högen av trasiga mobiler är ganska stor. Men det är inget ovanligt, på Ramses är man både snabb och kompetent för att utföra service och reparationer. Men just den här dagen går inte allt riktigt som man tänkt sig.

Det är början på en rad sammanbrott av den teknik vi vant oss vid för att få tillvaron att fungera. Wilderäng, som för övrigt är aktiv vad gäller framstegskritik, väcker frågor som hur klarar man sig utan ström, utan mobiltelefoner och utan en fungerande infrastruktur. Vad händer med människorna som plötsligt står inför, för de flesta, helt annorlunda och okända utmaninngar?

Boken är spännande. Och otäck! För, handen på hjärtat, är du förberedd inför en total kolaps av allt det vi tar för givet?

Missa inte slutet, där får vi veta vad som orsakat händelseförloppet. Det är nästan så man missar det, om man inte lyssnar/läser uppmärksamt. Troligen är risken större att missa poängen om man lyssnar på boken. Men när jag hör svaret på frågan Vem? Som ställts av många under berättelsens fortskridande drar jag mig till minnes att det inte är så länge sedan jag läste en artikel, i DN tror jag, där någon forskare varnade för något liknande. På riktigt alltså.

Om du inte tycker om att lyssna på böcker finns den som pappersbok och vill du hellre köpa din ljudbok går det också bra. När jag köper böcker gör jag det oftast på Bokus.

Bokomslag Stjärnklart (pocket)

Det här inlägget postades i Böcker, Tell me a story. Bokmärk permalänken.

2 svar på Storytel – Stjärnklart

  1. Ingrid skriver:

    Tack så hemskt mycket för boktipset!
    Jag ska genast se om den går att ladda hem som e-bok.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *