Ledighetsturné – Femte dagen

Vaknade och tittade ut. Kallt och mulet. Det blev bättre, men riktigt varmt blev det aldrig. Jag gjorde kaffe och drack det inomhus.

Gick ner till Bergs konditori på förmiddagen för att få lite frukost. Sitta ute kändes inte aktuellt i blåsten. Det som däremot kändes aktuellt var att kosta på mig en köttbullsmacka.Tror inte att jag någonsin ätit en macka på Bergs, det har mest varit att köpa med bröd hem. Eller om jag fikat så har det varit en bakelse eller bulle. Nu när jag inte ska etablera en vardag här kunde jag kosta på mig både och.

20150607_130950

20150607_132722-1

Jag satt ganska länge på Bergs, lyssnade på en av Per Anders Fågeslströms böcker. Men till sist gick jag vidare och promenerade runt lite. Kunde konstatera att det är många husreparationer på gång.
Jag gick upp till fästningen, gick runt lite utanför murarna. Det är en imponernade byggnad. I år har man öppnat ett våffelcafé, men jag var inte hungrig igen ännu så jag nöjde mig med att dricka ett glas vin. Jag hittade en plats ute som var både solig och i lä. Ingen dålig bedrift en så blåsig dag som det var.

20150607_142629-120150607_14161620150607_145630

 

 

 

 

 

 

När jag kom tillbaka stannade jag en stund vid staketet och tittade på det som varit mitt paradis, min uteplats på Sommarhotellet. En epok är slut i mitt liv, men det är också början på något nytt. Marstrand var så mycket vardag, alltför mycket, men nu kan det bli en plats att besöka några dagar på sommaren och njuta av ledighet.

20150607_151150

Jag plockade ihop en låda med saker som är mina och som jag hade kvar i rummet och bar ner den till färjan och åkte över med den till bilen. Inga värdesaker, mest husgeråd av det enklare slaget.

När jag nu var på Koön och skulle vänta på Å som jag lovat hjälpa med packningen passade jag på att äta. Gick till Hamnkrogen och åt deras pizza Hamnkrogen, en skapelse med räkor, kräftstjärtatar och rödlök.

20150607_174501 Vi lånade två kärror och fraktade över Å:s saker. Sedan packade hon upp och jag kände att det blev för trångt för mig att bo där i rummet med henne. Det är inte mycket plats och jag behöver space. Inte så att jag behöver så mycket fysisk plats, men just space för min  själ och mina tankar. Vi löste det med att jag hyrde det lediga gästrummet.

Kvällen avslutades med vin och kex hos B. Men jag kände mig rätt trött och det kändes skönt att gå ner till rummet och låsa dörren. Introverta människor orkar inte med för mycket sällskap. I alla fall inte alltid…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ledighetsturné – Femte dagen

 1. Annika skriver:

  Det blev en riktigt bra dag den där femte dagen. Som du skriver så är detta början på nåt nytt…
  Ha en fin dag.
  Kramen

 2. Ingrid skriver:

  Jag kan tänka mig att det är mycket tankar som rör sig i ditt huvud nu när du lämnar Marstrand för gott, men tänk vilket härligt semestermål du får.
  Den där pizzan ser väldigt god ut!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *