Midsommarafton version 2015

Så var midsommarafton över för den här gången. Det blev en dag med blandade upplevelser.

På morgonen stod regnet som spön i backen och jag drog mig verkligen från att komma igång. Men till sist klädde jag mig och gick iväg til festplatsen där det skulle vara dans runt midsommarstången. Jag hade planerat att ha sommarklänning och blommor i håret, men verkligheten blev att jag hade jeans, tröja, jacka och en regncape.

Det var förvånandsvärt mycket folk som dansade och sjöng. Enligt uppgift brukar det vara mer än dubbelt så många, men för att vara så regnigt var det ändå bra.

Midsommar 2015 002

Jag drack kaffe och åt en bulle i cafeterian, sedan gick jag hem igen där Xanthos väntade på mig.

20150619_143313-1

På eftermiddagen blev det uppehåll och när F ringde och sa att han var på väg bestämde vi att jag skulle möta vid T-banestationen. Jag behövde röra på mig.

Vi utnyttjade den relativa väderförbättringen till att grilla utomhus. Att äta ute var däremot uteslutet. Inte ens katten ville vara ute, han tyckte att det var alldeles för blött.

Grillade fläskkottletter, potatissallad och rödvin var ingen dålig midsommarmiddag även om den fick ätas inomhus. Vi hade dessutom trevligt och har alltid så mycket att diskutera. Men när en av grannarna kom och knackade på och undrade om vi inte skulle med till festplatsen bestämde vi oss för att komma efter.

Uppe vid festplatsen var det fullt ös med dansmusik och god stämning. Vi lyssnade på musiken en stund och sedan tog vi en repris på min eftermiddagsfika, kaffe och bulle. Sedan gick vi hem.

20150619_220027-1

Hemma bäddade vi och tog ytterligare ett glas vin. Vi hamnade i en diskussion om ett just nu aktuellt ämne. Vi är väl ganska överens, i alla fall är vi överens om att ämnet är komplext. F är så enormt påläst om allt och det är svårt för mig att hålla mig på samma kunskapsnivå.

Nu är katten och jag ensamma igen, F har blivit hämtad för att göra en del underhållsarbete som behöver göras då det är lågtrafik. Det känns lite trist att vara ensam just nu, även om jag normalt gillar att vara själv.Troligen är det för att planerna ändrades, fast egentligen visste vi ju att det kunde bli aktuellt med arbete för hans del. Katten verkar i alla fall inte bry sig…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Midsommarafton version 2015

 1. TantGlad skriver:

  Halloj.
  Vilken blöt midsommar du fick. Förstår ju att katten är inne och myser i stället. Katter är ju livsnjutande varelser .
  Men du har fått en trevlig midsommar trots regn vad jag kan förstå.

  Önskar dig en fortsatt fin Midsommarhelg.

 2. Znogge skriver:

  Ja, nog bjöd midsommarafton på regn fast själv satt jag med vak. Men sådant är livet…

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *