En allt vanligare ovana

Det börjar visst bli en vana att sova bort tiden. Men jag är långt ifrån så trött som jag var i måndags, då sov jag nästan 25 timmar med bara ett kort uppehåll för att äta lite.

Fredagskvällen började ganska lugnt, men det tog inte lång tid innan det blev riktigt jobbigt. Jag var ute en kort stund för lite kaffe och något att äta kl 23.08. Att jag minns tiden beror på att jag svarade på ett mess på mobilen just då.
När jag sedan kom tillbaka in på salen gavs inget mer tillfälle till vila. Jag var i stort sett bedside hela tiden med korta avbrott för beredande av läkemedel och kontakt med läkaren för ordinationer.
Klockan 07 började natten sitt slut, men än var det långt kvar tills jag kunde stämpla ut. Jag rapporterade till övertagande kollega och hämtade sedan en kopp kaffe och satte mig i rondrummet för att dokumentera/journalföra. Jag var klar strax efter klockan 08 och stämplade ut och gick för att byta om.

Innan jag åkte hem gick jag till kiosken, den öppnar inte förrän klockan 09 på lördagar, och köpte kaffe, bröd och ost. Sedan satte jag mig i den stängda cafeterian. Där får man inte sitta med medhavd mat, men nu var det ju stängt och då fick de skylla sig själva.

20150711_091647

 

Balder och Svarta Sara – mitt enda sällskap denna fikastund

 

 

Sedan åkte jag hem. la mig i sängen och bläddrade i en Damernas Värld. Men det tog inte många minuter innan jag sov. Jag vaknade till under dagen, såg att solen sken utanför och somnade om. Vaknade sedan vid 20.50-tiden. Faktiskt ganska utvilad och med hopp om morgondagen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på En allt vanligare ovana

 1. Rozie skriver:

  Oj! Jag förstår att du är trött och behöver sova. Jag skulle själv inte klara av att jobba så där. Kram och fortsatt trevlig söndag.

 2. Ama de casa skriver:

  Oj, du låter alldeles utsjasad din stackare… Hoppas du är piggare nu!

 3. Znogge skriver:

  Jag är minst sagt imponerad över alla som kan jobba natt. Tror aldrig jag hade klarat det… Men tur att det finns tappra själar.

  • Kraka skriver:

   Jag är ju en utpräglad nattmänniska så just tiderna är inget bekymmer. Men att det är underbemannat och överbelagt…

 4. Piedra skriver:

  Om jag bara kunde skulle jag sov bort en hel del tid. Skulle så väldigt gärna vilja sova ikapp min sömnskuld om det hade gått. Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *