Till slut så…

Gårdagen gick åt till att vila och idag skulle jag ta tag i både det ena och de andra. Men precis när jag skulle gå ut började det regna. Eller egentligen var jag redan ute, jag stod vid vattenkranen och fyllde min vattendunk och det var inte bara i dunken det blev vatten, hela jag blev genomdränkt.

Planerade om lite och bestämde mig för att mata snabeldraken medan jag väntade på bättre väder. Märkligt nog var det i det närmaste uppehåll när jag ställt in draken i skåpet och jag kunde ta mig torrskodd till bilen för att göra en shoppingrunda. Men det började snart regna igen och så häll det på med växlande regn och uppehåll.

Jag började med att åka till Coop Forum i Haninge och inhandlade diverse livsmedel. Sedan var det dags för vin och så vitt jag vet finns det inget systembolag just där. Jag åkte till nästa centrum men hittade inget där heller så jag gav upp och åkte istället till Tyresö centrum. Där kunde jag köpa det rödvin jag planerat och bestämde mig hastigt för att en flaska Limoncello skulle få följa med hem. Jag läste om Limoncello häromdagen och jag har sedan gammalt en speciell relation just till den drycken.

20150723_212554-1

Jag passade på att ta en fikapaus i Tyresö och åt en bagel. Gjorde ”note to myself” att åka tillbaka till Tyresö en annan dag och se mig omkring lite mer. Jag har bott i Bollmora och så myclet som man byggt känner jag inte längre igen mig.

20150723_145956

Jag åkte hem när jag fikat och kan ni tänka er, det hade klarnat upp. Jag började med att packa upp mina varor, sedan stekte jag köttfärsen jag ska ha till tacos imorgon men sparade lite färs att ha till min middag.
Jag klippte gräs, tog bort taggbuskgrenar som stack in till grannen, körde med trimmern och krattade. Därefter sköljde jag potatis, satte den på spisen och diskade.

20150723_203646När jag diskat färdigt var också potatisen nästan klar och jag stekte två köttfärsbiffar och dukade. Det var fortfarande behagligt ute och jag och Xanthos satte oss. Ja, han hade suttit ute redan medan jag fixade lite. Det var bara när jag körde gräsklipparen som han fick hålla sig inomhus.

20150723_191144

Efter maten blev vi sittande en stund, en granne tittade förbi för att bekanta sig lite och vi pratade en stund. Sedan tog jag in disken som torkat och plockade ihop och vi gick in. Det är inte varmt på kvällarna, men man får väl vara glad att det går att sitta ute alls i år.

20150723_194129

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Till slut så…

 1. Geddfish skriver:

  Godkväll godnatt.
  Det var en utförlig redogörelse av dagens id!
  Jag kan instämma i vädret. Det gör mig nörd. Får inte gjort hälften just nu. Men det bättrar sig väl.
  Kram!

 2. Ingrid skriver:

  Man får verkligen ta vara på de sköna stunderna. Ännu har jag inte suttit ute någon enda kväll, snarare har jag dragit en pläd över mig när jag suttit inne och sett på tv. Uschliga sommar!
  Hoppas att du får en bra helg!
  Kram, Ingrid

 3. Piedra skriver:

  Snabeldrake? Jag fastnade vid att jag inte förstod vad du syftade på, och så kom jag liksom inte vidare i läsningen. Kram! <3

  • Kraka skriver:

   Men Piedra, nog har du också en snabeldrake som bor hos dig. Livnär sig på damm och smulor på golvet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *