Perfekt fredag

Tog det lugnt på morgonen, men sedan satte jag fart med trädgårdsarbetet. Började med att skyffla på vägen utanför min tomt. Sedan klippte jag en buske, krattade och körde trimmern och fixade med lite annat.

Xanthos låg på en stol och tittade på medan jag arbetade. Men när jag äntligen tog fredag och satte mig vid bordet ville han gå in och lägga sig. Han låg sedan inne någon timme eller två. Undertiden passade jag på att ta ett fotbad och göra lite pedicure.

20150724_160624-1

På eftermiddagen kom både F och B-M. F hjälpte mig frakta bort kvistar till den gemensamma kvistkomposten och sedan satte jag dem i arbete medan jag gick och duschade.

När jag kom tillbaka var alla grönsaker skurna, tacofärsen värmd och skalen stod i ugnen och var nästan klara. Det var dags för fredagsmys med tacos.

20150724_200632

Efter maten tog vi en promenad ner till sjön och medan vi satt där och tittade ut mot vattnet kom en lom sakta glidande med sina två ungar.

20150724_214316

När vi kom hem till stugan åt vi vaniljglass med första skörden av hallon. Inte så många var kanske, men smakrika och goda.

20150724_205654

Sedan var det dags för B-M att cykla hem. Själv var jag helt utmattad och F hade redan lagt sig på sängen. Xanthos verkade också trött och hade svårt att bestämma sig för hos vem han skulle sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Perfekt fredag

 1. Znogge skriver:

  En bra och effektiv dag på alla vis!

 2. Geddfish skriver:

  Åh, detta kändes som en mysig fredag!
  Sådär ville jag också ha det.
  Men här blir en innelördag nu, har redan varit ute en sväng i regnet) får läsa bok.
  Lördagskram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *