Söndag är en vilodag

Trots att det var ovanligt tyst och lugnt hemma sov jag dåligt. Jag vaknade gång på gång och kände en diffus oro utan någon egentlig orsak. Men jag orkade inte packa ihop mitt i natten och åka tillbaka till stugan trots allt.

På morgonen skickade jag ett sms till F och frågade om han ville äta frukost med mig och vi åkte iväg och åt något slags mellanting mellan frukost och lunch. Sedan tog vi en biltur och han visade lite var han jobbat den senaste tiden och sedan bestämde jag att vi skulle åka en tur till Görväln och ta en promenad.

När jag  kom hem igen packade jag ihop och Xanthos och jag åkte till stugan. Det var sol när vi kom och jag plockade ut dynorna och Xanthos la sig på en av stolarna. Men det dröjde inte länge förrän det mulnade på. Trots det bestämde jag mig för att äta ute.

20150726_175009


Vitlöksbröd och räkor. Xanthos fick också en räka, han åt den men tyckte att det räckte med en.

 

 

Det blev allt fler moln och till sist hängde regnet i luften och jag plockade raskt ihop allt. Men jag var tvungen att gå iväg med soporna eftersom jag hade räkskal. Jag trodde aldrig att jag skulle komma fram och tillbaka torrskodd. Men märkligt nog blev det aldrig regn.

Jag satte mig inomhus och lyssnade på bok och hade samtidigt ett öga på datorn. Bytte några ord med en och annan men framför allt hade jag lugn och ro.

Framåt kvälen var det dags för lite efterrätt och jag vispade till lite vaniljvisp som jag hade kvar och åt med dagens hallonskörd.

20150726_160422_030-1

 

Det blev inte fler hallon idag än i fredags, men då var vi tre som skulle dela. Idag var alla hallonen bara till mig.

 

 

 

20150726_203607

 

Kaffe och en skål med hallon i vaniljvisp. Kan man tänka sig en bättre avslutning på en vilosöndag?

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Söndag är en vilodag

  1. Ingrid skriver:

    Man ska helga vilodagen heter det ju och det har vi alltid försökt göra, men det finns ju saker och ting som måste göras vare sig det är söndag eller inte.
    Det låter som om du haft en skön söndag i och det hade jag också.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *