Blandade måndagsaktiviteter

Vaknade tjugo minuter försent för att klara mig från de olyckor som drabbar den som försovit sig och sovit efter klockan sju på Sjusovardagen. Sanningen är att jag helt missat att det var just den dagen idag, trots att jag är uppväxt med vikten av att inte sova för länge just denna dag. Men den passar faktiskt inte in i min dygnsrytm och livsstil.
Det finns även folkliga traditioner där man firade dagen, som var en helgondag, med att det var tillåtet att sova ända till efter sju den här dagen. Dagen togs bort ur den svenska almanackan 1901.

Jag drack kaffe och åt frukost och sedan jobbade jag i trädgården i etapper. Från början var det lite sol, men sedan blev det allt mer mulet.

20150727_183605

 

Vi håller på och klipper ner och ansar en häck som inte klippts på många år. Det är en hel del arbete oc hmånga pinnar blir det att ta reda på.

 

 

 

 

20150727_183556

 

Pinnar på hög och fler ska det bli.

 

 

 

På kvällen funderade jag på om det var någon idé att ens gå ut och sätta mig med middagen, men bestämde mig för att ta vara på möjligheten till frisk luft. Jag hade överhuvudtaget mycket funderingar kring middagen men lyckades övertyga mig själv om att avstå från att köpa en pizza och istället tillaga rester som fanns hemma. Jag har en hel del planerade utgifter så det gäller att hålla i pengarna just nu.

20150727_181340

 

 

Inte så superrolig middag kanske, men rester spar en del i hushållskassan. Bacon, vegetarisk korv, ägg och ketchup.

 

 

 

 

Medan jag satt ute kom först en granne och sedan en annan och hälsade på. Jag blev sittande med grannen i 1:an och sedan gick vi in till henne en stund och fortsatte prata. Men nu är jag hemma hos Xanthos igen. Klockan är över midnatt och det är sovdags för både människa och katt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Blandade måndagsaktiviteter

 1. Bosse Lidén skriver:

  Jag mådde illa när jag vaknade igår. Vad betyder det? Knappast att jag är gravid.
  Klippa häck kan ta lång tid.
  Nu har det gått några dagar sedan jag satt ute och åt. Sommaren 2015 är instabil.

 2. Ingrid skriver:

  Det är trevligt med grannar som man kan byta ett ord med då och då. Jag har flera såna och de är till stor glädje när man känner sig lite ledsen och ensam. Helt plötsligt känner man sig inte ensam längre utan som en del i en gemenskap.
  Kram, Ingrid

 3. Piedra skriver:

  Jag visste inte ens att det fanns en sjusovardag förrän på just den dagen i år, och då fick jag veta det någon gång mitt på dagen. Jag hade kanske tur (i oturen) jag då som vaknade före kl fem den dagen och inte kunde somna om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *