Skurar på taket

Sovdag efter en skapligt bra arbetsnatt. En sådan där natt då man känner att man hinner med jobbet och att man visserligen är trött efter 10½ timmars arbete, men att man fortfarande mår bra. Det är ett tag sedan det kändes så här och det är nästan lite märkligt att inte ha ont i hela kroppen och gråten brännande bakom ögonlocken av tröttheten.

Jag köpte lite frukostfika i Pressbyrån och åkte hem och la mig. Vaknade sedan av att telefonen ringde. Det var ett viktigt samtal, det är därför jag inte vill stänga av ljudet. Ibland behöver man vara tillgänglig även under sovtid – avsett om det är dag eller natt.

Precis när jag skulle somna om lät det som om vattnet höll på att koka upp i vattenkokaren och jag blev lite skrämd. Vattenkokaren får verkligen inte leva sitt eget liv och koka vatten utan min vetskap!

Men nejdå, jag fick allt gå upp och koka det där kaffevattnet själv. Det som lät var en kraftig regnskur som piskade mot takfönstren, jag har två stycken i mitt sovrum.
Skuren var kort, men sedan har det kommit nya skurar med ojämna mellanrum. Alla lika kraftiga. Idag går jag inte ut förrän jag måste iväg till jobbet. Allt är blött och regn är alltid bäst när man har tak över huvudet och är inomhus i värmen. Men det blir väldigt grönt och vackert när regnet dragit förbi.

20150729_172701

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Skurar på taket

 1. åsa skriver:

  Jo! Här jobbar man dygnspass och så klart att man
  Är trött efter 24 timmar!
  Vi skulle bjuda B & E på middag ikväll men då jag vaknade vid 17 tiden bad jag O gå till Bergs för att köpa frukostbröd!!!
  Det ordnade sig till slut- jag fattade!
  Nu är klockan åtta och i lugnet som råder här blir det tidig kväll med bok! Och så ska jag försöka klura lite inför den 12/9!
  Häpp !
  Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *