Skön och avslappnad lördag

Jag vaknade till en solig och varm dag och kunde glädja mig åt att sommaren äntligen verkade vara här trots förseningen.

Efter frukosten monterade jag ihop golvlamporna jag köpte igår. Jag blev nöjd och när det sedan var kväll och jag kunde se hur trevligt de lyste upp rummet blev jag ännu nöjdare.

20150822_113852

 

Fyndade två golvlampor till stugan på IKEA

 

 

 

 

 

Nästa punkt på dagens program var att gå iväg med soporna. Sedan ringde jag B-M och frågade om hon ville komma på en promenad och middag. Det ville hon och vi bestämde att jag skulle köpa kött att grilla och hon ta med en sallad.

Port 73 gick jag till Jula för att köpa en LED-lampa att ersätta den trasiga med, men istället kom jag ut med en skottkärra. Kunde helt enkelt inte motstå den, det var nedsatt pris och den kostade bara 149 kronor. Man säljer ut det mesta av trädgårdsgrejor nu när säsongen snart är över. Jag har verkligen varit i behov av en skottkärra länge och varit i valet och kvalet om jag skulle kosta på mig en. Tyckte helt enkelt att just den utgiften kunde vänta till nästa sommar. Men till det priset var det inget att tveka om.

20150822_204014-1

 

Visst är den ganska fin?

 

 

 

 

Efter att jag gjort mina inköp passade jag på att ta en fika. Kaffe är det alltid dags för och ibland kan det vara gott med något extra.

20150822_134842-1

När jag kom tillbaka till stugan plockade jag fram en av solsängarna och jag och Xanthos la oss. Jag spelade Candy crush och Wordfeud och Xanthos studerade våra odlingar. Det har växt bra i pallkragarna och sallad, rädisor och dill är klara för länge sedan. Potatisen har jag inte vågar provtitta på ännu, men den borde vara klar snart den också.

20150822_154628

 

Vaddå wordfeud matte? Det heter väl alfapet!

 

 

När B-M kom med sin cykel och hade parkerat och vi ställt in salladen i kylen fick Xanthos gå in och lägga sig en stund. Han verkade rätt nöjd med att få lite lugn och ro medan vi gick iväg för att ta en tur runt sjön. Jag var dessutom ute efter ett par turfzoner jag inte tagit förrut och ville hitta dem.

Det är ungefär 8 kilometer runt sjön och vi gick i sakta mak så det tog sin lilla tid. Jag tittade på växter och B-M på fåglar.

20150822_180537

 

 

 

20150822_181242

 

 

 

 

 

Till sist var vi hemma vid stugan igen och Xanthos fick komma ut. Men han fick lite kortare lina så han inte skulle kunna bränna sig på grillen som vi tände. Det gäller att vara försiktig med eld nu när det är så torrt ute.

Vi grillade fläskkarré och åt den med couscoussallad och drack lite öl. Jag hade en starköl kvar som vi delade på och sedan fick vi varsin alkoholfri. Jag är lite förtjust i den, men B-M tyckte det var något som fattades.

20150822_210316

Även trevliga kvällar tar slut och till sist cyklade B-M hemåt och jag gick in till Xanthos som gått in en stund tidigare eftersom han tyckte det var lite skrämmande med fåglarna som flaxade runt i träden i mörkret. Är man innekatt så är man…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *