Årsringar – Konsert på Febe-dagen

Föreningen FEBE är en stödförening för föräldrar som mist ett barn. Föreningens ursprung är den tragiska bussolyckan i Norge 1988 då många barn och några vuxna omkom under en skolresa. Föreningen bildades 1995 och namnet FEBE kommer av den första diakonen i Bibeln som hette Febe. I år firar man 20-årsjubileum.

Varje år i oktober samlas man för en gemensam dag i Kista kyrka, den dagen avslutas alltid med en konsert dit alla är välkomna. Årets konsert hette Årsringar.

I konserten medverkade kören Järva Röster under ledning av Sara Wänn. Catarina Jilert var sångsolist och sjöng tillsammans med Sara Wänn, även ett antal musiker deltog.

Det var en stark musikupplevelse med många vackra sånger på temat sorg och saknad, men också hopp.

Mellan de olika sekvenserna av sång tänds ljus, ett för varje saknat barn och slutligen för alla som saknar och sörjer. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna, det blir så nära när barnens namn nämns. Jag har varit på den här konserten många, många gånger. Samma namn som läses upp för varje ljus som tänds, samma föräldrar i kyrkansalen, bara lite äldre och gråare, med samma saknad som aldrig går över.

Må din väg gå dig till mötes.
Må vinden vara din vän.
Må solen värma din kind.
Må regnet vattna själens jord.
Och tills vi möts igen –
må Gud hålla dig i sin hand.

20151010_171946_027

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Årsringar – Konsert på Febe-dagen

  1. Pingback: Trött, men ändå nöjd | Kraka

  2. Piedra skriver:

    Så fint att den fortsätter att hållas! Det blir alltid väldigt starkt för mig när det talas om sorg. Och det är väl så det ska vara. Vi ska bli berörda. Vi ska våga låta oss beröras. Det är först då vi blir levande. Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *