Om ingen berättat hade jag (kanske) aldrig märkt det

Nu har jag ställt om klockan ovanför skrivbordet. Det är inte så ofta jag tittar på den numera, men det händer att jag kastar ett öga när jag har lite bråttom och just kommit ur badet och varken har mobilen eller min smartwatch på mig.

Visst, jag vet ju egentligen att det är den här helgen vi ställer om till vintertid. Men när jag vaknade hade jag helt glömt bort det, gick upp och gjorde kaffe och rostade ett par skivor bröd som jag tog med till sängen. Slog på datorn och kollade nyhetssajterna. Läste några av de bloggar jag följer och då såg jag det, en av bloggarna hade skrivit om att det nu var vintertid och därför dags att ställa in utemöblerna.

Jag vet, ändå blir jag osäker på vad klockan är. Mobilen, datorn och smartwatchen (som styrs av mobilen) ställer om sig till rätt tid per automatik. Ändå måste jag gå ut i hallen och kolla om den klockan har en annan tid för att vara säker på att jag vet vad klockan är. Jag borde verkligen veta bättre och lita på tekniken. Det finns ingen som helst anledning för mig att tro att hela min tekniska ”maskinpark” plötsligt skulle skämta aprillo med mig.

alarm-clock-499038__180

 

*Bild från Pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Om ingen berättat hade jag (kanske) aldrig märkt det

 1. Geddfish skriver:

  Haha, och tack för länken!
  Jodå, det är samma visa varje år, fram och tillbaka två gånger om året, tröttsamt, fast jag har inte ont av det sådär. Jag är glad för de klockor som sköter sig självt, men har ganska så många manuella klockor också. Men jag tar dem en efter en, så ingen panik.
  En skön söndag önskas dig. Kram ♥

  • Kraka skriver:

   Jag har just nu bara en enda manuell klocka. Men jag ska nog skaffa ett par till, som dekoration. Funderar bland annat på en sådan där som ser ut som en katt och där kattens svans svänger fram och åter.
   Jag har alldeles nyss ställt om klockan över skrivbordet till sommartid, när jag flyttade hem från stugan för ett par veckor sedan. Det händer att den aödrig blir omställd under perioder när jag är hemifrån mycket och den hinner bli rätt igen.
   Idag blev den omställd tack vare ditt blogginlägg, annars hade det nog tagit minst ett par veckor. 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Visst blir man lite förvirrad så här i början och tänker och dribblar med vad klockan egentligen är. I min bil har jag inte ställt om den och när jag körde hem från sonen var jag helt inställd på att klockan var fem, men när jag kom in kunde jag konstatera att hon bara var fyra. En timme tillgodo i morse och så en till i eftermiddag. Läckert!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Bilen ja, den hade jag glömt. Undrar om den ställer om sig själv? Får kolla imorgon…

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *