Kattresan

Tidigt i går morse gjorde jag mig iordning och packade en termos med varmt vatten och kaffepulver. Det skulle bli en lång resa, nästan 110 mil visade det sig innan jag var hemma igen.

Jag tog vägen förbi stugan, av två skäl. Dels behöver man ha en ständig tillsyn på grund av risken för inbrott, dels ville jag få med mig kattlådan som fanns i stuga. Ifall den skulle behövas.

Det gick snabbt att uträtta ärendet vid stugan och jag passade på att ta ett varv runt huset hos min närmaste granne. Där såg också allt ut att vara i sin ordning. Sedan gav jag mig av söder ut.

Jag var trött, hade sovit dåligt på gränsen till inte alls. Dessutom behövde jag något att äta. Vid Håknäs stannade jag och tankade och köpte en köttbullsmacka. Jag älskar att vara ute och åka, stanna till och ta en fika, kanske vila en stund och sedan köra vidare.

Det regnade rejält och var massor av vatten på vägen och jag funderade på den där stormvarningen som man utfärdat. Men ungefär i höjd med Vaggeryd kom solen och det var alldeles vindstilla.

På eftermiddagen var jag framme i Osby och precis alldeles innan jag skulle ringa Irene ringde hon mig. Medan jag väntade hann jag ta en turfzon som visade sig ligga alldeles i anslutning till Statoilmacken där jag väntade.

Det var många vägar som svängde hit och dit och det var skönt att jag blivit hämtad och kunde åka efter henne för att hitta. Det var vackert ute på landet och träden hade fällt sina löv. Jag älskar bokskog, oavsett årstid. Ger mig en i det närmaste sacral känsla när ljuset silar ner genom grenverket.

Många katter var det jag fick träffa, med min Kingston blev det hela tio stycken. Jag fick träffa hans mamma Skaujenta’s Ædda, en dam med ett fint CV och titeln Grand Internationell Champion. Hon tyckte säkert att det var skönt att jag tog hennes busiga unge med mig. Vuxna katter kan tycka att kattungar, även deras egna, är rätt jobbiga.

Jag fick kaffe när jag kom och senare bjöds jag på mat, en fantastiskt god köttgryta och heminlagd gurka. Funderar på om jag ska våga mig på att odla lite gurka nästa år. Det är ju så gott med den man lägger in själv.

Jag hade gärna stannat och pratat med Irene hela kvällen, men det var långt hem och därför inte en realistisk tanke. Jag behövde helt enkelt komma iväg.

Jag fick hjälp att hitta tillbaka till riksväg 15 och när jag kom in i Osby passade jag på att tanka på samma mack där vi träffats några timmar tidigare, Sedan började jag den långa resan. För lång var den, väldigt lång.

Vid Skillingaryd svängde jag av och passade på att göra en snabbvisit hos Å. Hon bjöd på te och ostmacka medan vi pratade en stund. Hennes katter fick nöja sig med att vara i badrummet medan vi var där och Kingston plockade åt sig av vad de lämnat kvar i sina skålar.

Det var torrt på vägen, temperaturen låg mellan 3 och 5 plusgrader. Det var hur mycket långtradare som helst och även om det är motorväg blir det jobbigt att inte kunna slappna av och ha helljusen på. Jag var dessutom ordenltigt trött och stannade på flera ställen och fyllde på min kaffekopp. Jag hade fått goda bullar med mig. Kingston sov mestadels, men ibland gnällde han lite. Undrade förstås vart vi var på väg.

Vid Sillekrog stannade jag, var så trött att ögonen gick i kors. Jag låste bilen och drog min tigerfäll över mig (Lugn! Det är inget tigerskinn, det är en tigermönstrad fleecepläd). Jag sov i 2 x 20 minuter innan jag åkte vidare. Men vid Kungens kurva, då det inte är långt kvar, blev jag tvungen att stanna igen och sluta ögonen en stund.

När vi kom hem ville Xanthos hälsa och de nosade på varann. Men sedan fräste Kingson och Xanthos tog det som säkrast att gå därifrån. Sedan fräste de åt varann en stund så fort de kom för nära varann.

Jag drack lite kaffe och sedan släckte jag lampan. Kingston sov bredvid mig under täcket och Xanthos låg ovanpå sängen vid fotänden. Kingston sov hos mig hela natten, men var Xanthos sov vet jag inte. Han hade flyttat på sig när jag vaknade.

kingston_151026_4

Jag lånar en av Irenes bilder, har inte så många egna ännu. Det var så fint ordnat med utomhusgårdar till katterna. Titta gärna på uppfödningens hemsida. S*Säterjäntan´s.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kattresan

 1. Geddfish skriver:

  Häftig resa på en och samma dag!
  Har inte riktigt hängt med, men gissar att du skaffat en katt till.
  Kram ♥

 2. Kraka skriver:

  Ja, det stämmer. En liten kattherre med namnet S’Säterjäntan´s Kingston. Det var från början inte alls meningen att jag skulle göra denna långa resa, jag skulle besöka L i Jönköping och stanna där. Men hennes dotter, som bor i Norge, är sjuk och hon är där hos henne och hjälper till med barn och hushåll. Så då blev det en resa hela vägen. Jag hade kunnat bo någonstans på vägen, men jag orkade inte kolla efter något lämpligt och inte för dyrt hotell. På Scandic vet jag att de har rum där man kan få ha katt. Men nu blev det inte så…

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *