Vinkväll med kollegor

I onsdags kväll var jag på vinprovning på Enjoy Wine & Spirits med ett gäng från jobbet. Vi fick prova fyra viner och fick samtidigt en föreläsning om deras ursprung och hur man provar viner på ett korrekt sätt.

20151111_180723

Jag hittade en riktigt gott vin bland dessa fyra och ska försöka få tag på det till måndag då jag ska träffa en vän på kvällen. Italienska viner gör sig bäst ihop med mat enligt vår föreläsare och det tror jag stämmer bra. Jag har redan börjat planera för vad vi ska äta till.

Det är vin nummer två från vänster, Corte Giara Corvina från producenten Allegrino. Det är lagrat på ekfat och har därför en lätt doft, och även antydan till smak, av kaffe. Då förstår ni nog varför just det viner vann hos mig. Systembolagets nummer är 22382.

Efter provningen gick ungefär hälften av gänget vidare till Dionysos. Jag hade anmält mig även till middagen och kände att det nog inte var världens bästa idé. Jag var rätt trött efter dagen. Men det blev överraskande trevligt. Jag nöjde mig med förrätt, en tallrik med flera olika utvalda förrätter. Till det drack jag Retsina, det lite speciella, grekiska vinet med smak av kåda. Jag älskar retsina och så tror jag det är för de flesta, antingen älskar eller hatar man det.

När de andra fick in huvudrätten betalade jag och skyndade iväg nerför Renstiernasgatan och sedan Folkungagatan fram till Medborgarplatsens T-banestation. Det hann bli sent innan jag var hemma, trots att jag gick när när festen nästan inte ens börjat. Men så är det för en askunge och vad är väl en kväll på Dionysos mot risken att förvandlas till en pumpa dagen efter på jobbet…

20151111_202428

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vinkväll med kollegor

 1. Geddfish skriver:

  Det är kul med vinprovning.
  Jag har gått en kurs för ett par år sen. Innan dess brukade min man och jag ha vinprovning för oss själva eller för några gäster. Så skoj.
  Retsina, ja. Jag köpte det av misstag på Kreta, trodde det var vanligt vitt vin. Men, jag gav mig sjuttan på att lära mig vinet och det blev riktigt gott, faktiskt.
  Lagom är väl bäst.
  Ha en go arbetsdag. Kram ♥

 2. Ingrid skriver:

  Ska man jobba dagen efter är det nog klokt att ta det lugnt med vinprovningen!
  Själv kan jag nästan inte dricka vin alls nu och det är jättetrist, för jag tycker att det är enormt gott och trevligt, men så fort jag tar mig ett glas får jag förmaksflimmer och sååå gott är det inte. Det får bli väldigt, väldigt små skvättar och bara någon enstaka kväll.
  Kram, Ingrid

 3. Ska lägga vinet på minnet. Tror du gjorde rätt, inget vidare att vara pumpa på jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *