Ofrivillig flytt

Vi har haft årsstämma i bostadrättsföreningen ikväll. En av frågorna som var på dagordningen var att vi skulle byta namn. Vi har haft Husby i namnet och för en del har det varit så besvärande och skämmig så man nu ville ta bort risken att vi skulle förknippas med Husby som man anser är en dålig plats att bo på.

Personligen tycker jag att det här är ett av de löjligaste idéer som någonsin kommit upp. Den var uppe vid ett tidigare tillfälle, för rätt många år sedan, då någon skrivit en motion att vi skulle byta till namnet Gräddhyllan. Det röstades tack och lov ner. Den här gången gick namnbytet tyvärr igenom trots att en och annan faktiskt lite lamt framförde protester.

Ordföranden (som själv är invandrare, från vilket land vet jag inte) berättade att han träffade många som sa till honom ”Inte kan du bo i Husby, där bor det ju så många utlänningar”. Finns det något mer fördomsfullt mot andra ivandrare än just invandrare som kommit upp sig? Det framfördes också att mäklare sagt att de inte kunde få upp priserna tillräckligt på lägenheterna eftersom vi hade Husby i namnet och att det därför är uppenbart att den som bor här bor i Husby. Jag kan inte låta bli att undra varför man köper en lägenhet och bosätter sig i en stadsdel som man hatar?

Nu ska vi heta Vikingen i Kista för att markera att vi är bättre än de som bor i hyresrätterna i Husby. Vi ska med namnet markera att vi inte är en del av det dåliga Husby, att vi inte är som dom. Dom som ställer till med upplopp och skämmer ut området. (För den som inte vet så var det något tiotal frustrerade ungdomar som satte eld på bilar under våren 2013)

Jodå, jag reseverade mig. Jag är stolt över att bo i Husby och vara en del av en dynamisk förort. Dessutom vill jag kunna se mina vänner som bor i hyreslägenheter i ögonen. Jag frågade faktiskt några av dem innan vad de tyckte och efter deras svar fanns det inget annat val än att reservera mig.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *