Tio år går snabbt – Jubileum för bloggen

Den 20 april 2006 postade jag mitt första blogginlägg på Aftonbladets blogg. Jag hade gjort ett försök att blogga redan hösten innan, men det blev bara tre inlägg eftersom servern jag lagt min blogg på kraschade.

Att blogga på Aftonbladet var speciellt. Det utkristalliserade sig olika blogg-grupperingar som höll ihop – inte minst mot varann. Många av er som varit med länge minns säkert Snuten i Tollered och gänget runt honom. Ibland undrar jag om jag var den enda som träffade honom utanför bloggosfären och fick inblick i hur olika livet där ute och det på bloggen gestaltade sig. Hasse gick bort 2008 efter att under en period haft problem med hjärtat. Jag saknar honom så mycket.

Jag fick en hel del vänner som fortfarande är viktiga personer i mitt liv. H i Gävle är en av dem och hon är kanske den av bloggvännerna som står mig närmast. Några personer har kommit och gått igen, så som det brukar vara över tid. Man utvecklas helt enkelt åt olika håll.

I september 2008 flyttade jag mitt bloggande till en egen domän, moah.se. Det var tänkt att jag skulle bygga en hemsida med fler inslag än bloggen men än har det inte blivit av. Tiden har helt enkelt inte räckt till.

Det blev annorlunda att leva bloggliv med egen domän, något som både var bra och dåligt. Det var inte längre självklart att vara en i gänget, men med lite ansträngning kom nya läsare och några följde med.

Mitt första blogginlägg på Aftonbladet kan du läsa här nedan, men blir du nyfiken på vad jag skrev då, för tio år sedan, så finns bloggen numera här efter att Aftonbladet lagt ner sin bloggservice.

Det har varit tio år på både gott och ont. Tio år av glädje, men också med inslag av sorg. Vänner har gått bort, relationer har kraschat och livet har av och till spelat mig spratt. Men framför allt har jag vuxit som människa, utvecklats och lärt mig massor.
Det har varit resor, förtroendeuppdrag, middagar av både privat och officiell karaktär. Jag har haft spännande styrelseuppdrag och representerat på kongresser och vid uppvaktningar. Jag har jobbat på många olika avdelningar inom vården, då i synnerhet intensivvården. Jag har träffat många fantastiska människor och många av dem har jag fortfarande en regelbunden kontakt med. Livet är fantastiskt och jag ser fram mot ytterligare tio spännande bloggår. Jag hoppas du vill fortsätta läsa och följa mig genom livets labyrinter.

 

 
”Att fylla 50 är fortfarande en milstolpe i vår kultur. Att ha en fest för mina vänner kändes som en självklarhet och medan jag planerade själva festen hann jag tänka en hel del på livet – vad jag hunnit med hittills och vad jag ville göra av framtiden. Mellan 20 och 50 är det trettio år, lika många är det mellan 50 och 80.
Hur vill jag vara? Hur vill jag se på mig själv och hur vill jag att andra ska se mig?
Ett av de epitet jag vill att andra ska ha på mig är kapabel. Jag vill vara en kapabel kvinna som hittar okonventionella och underfundiga lösningar i vardagen och som vågar stå upp för det jag tror på.
Det finns många förebilder bland både nu levande och historiska kvinnor. En av dessa är Kraka.
Kraka var dotter till Sigurd Fafnersbane. Hon var känd för att vara både vacker och klok.
När Ragnar Lodbrog kom med sina skepp och såg Kraka blev han förälskad. För att pröva om hon var så klok som det sagts bad han henne komma naken men ändå påklädd, fastande men ändå inte fastande, ensam men ändå inte ensam.
Nästa dag kom Kraka till honom med sitt långa hår och ett fisknät som kläder. Hon hade en lök som hon har bitit i och en liten hund som följde efter henne.
Även om jag inte kan mäta mig med Krakas enorma klokhet är det ändå en ledstjärna och den som siktar mot stjärnorna har i alla fall chansen att nå grantopparna.”
Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tio år går snabbt – Jubileum för bloggen

 1. Piedra skriver:

  Stort grattis till ditt bloggjubileum! Jag började senare än du – 2008 – så jag får vänta lite till på mitt 10-årsjubileum. Min första bloggplattform var på Expressen, och från den tiden har jag kvar några väldigt kära bloggvänner.

  Kram ♥

 2. Frudin skriver:

  Det känns inte så länge sedan. Det var ungefär då du och jag lärde känna varandra. Minns polisen.
  Egentligen var bloggandet roligare förut, eller hur det fungerade då på bloggportalerna. Man hittade likasinnade att följa på ett enklare sätt men dessa sätt har de tagit bort nu, nu gäller bara hur man kan hitta till de bloggarna som bloggar proffesionellt och för pengar. Trist tycker jag. Jag gillar att läsa och få kontakt med vanliga människor som dig och mig.
  Grattis till 10 år! Jag är glad att du bloggar!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, det är ungefär lika länge sedan. Jag kom till HS-IVA 23 oktober. Sjukt länge sedan…
   Vi får ta och fira våra bloggar och vårta jobb någon dag framöver. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *