Men lägg undan den dumma boken nu – Skrivpuff 16 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Ta en bok. Välj en slumpmässig  sida i mitten av boken. Skriv en text baserad på en mening från sidan.

Jag har läst nästan så länge jag kan minnas. Eller, nu ljuger jag lite. Jag har läst sedan jag lärde mig den ädla konsten att foga samman bokstäver till ord som blir till meningar.
Tidigt hittade jag till parallella världar genom böckerna. Världar av spänning och nya upptäkter. Men också världar där jag fick vara mig själv och tilläts tänka mina tankar färdigt utan att någon la sig i och korrigerade.

Som vuxen har jag alltid haft en bok i handväskan att ta fram så fort det blvit en stund över. På sätt och vis har jag det nu också, bara det att boken ofta är utbytt mot en talbok. Jag lyssnar numera på böckerna. Men det händer att jag läser nu också, även om det då oftast blir facklitteratur eller något populärvetenskapligt.

Män jag varit tillsammans med, speciellt min exman, retade sig på att jag läste. Måste du alltid läsa, sa han ofta. Ja, jag måste alltid läsa. Det är en del av min personlighet. Take it or leave me.

 

”Men lägg undan den dumma boken nu.”  Meningen är från  sidan 214 i Hur ska det gå för Pinnebergs? Pocketupplaga utgiven 2015 av Lind & Co.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *