Plastikkirurgi och brännskador

Just nu pågår The 36th Congress of the Scandinavian Association of Plastic Surgery, the 15th Nordic Burn meeting and 8th Nordic Congress of Nurses in Plastic surgery i Uppsala.
Jag hade förmånen att få gå på en av kongressdagarna och lyssna på en mängd spännande föredrag.

Det började inte helt bra, man hade missat att man skulle vara anmäld till frukostföreläsningen. Men det fanns plats på en föreläsning om läpp-gomspaltsoperationer och även om det inte riktigt ligger inom mitt gebit var det väldigt spännande. Uppsala ligger långt framme vad gäller justerande kirurgi av just läpp-gomspalt och även på omvårdnadssidan har man ett helhetstänk.

Det var många föreläsningar under dagen, men det som överraskade på ett positivt sätt var Thomas Fogdö. Han pratade om ämnet Take Control of Your Perfomance – to overcome your daily challange.
Jag är rent generellt inte speciellt förtjust i de där hurtiga ”vänd din motgång till framgång”-föreläsningarna. De får det att låta så enkelt och lägger på så vis skulden på den som inte lyckas tycka att sjukdom och olycka är det bästa som hänt dem.
Men Thomas F berättade en hel del dråpligheter från både före och efter sin olycka och fick till och mig mig att skratta emellanåt. Men visst, han glömde naturligtvis att ta upp att den som är vältränad och i god form har betydligt bättre odds än en till åren kommen, överviktig soffpotatis.

20160616_124442

Jag var enormt trött när eftrmiddagen kom och bestämde mig för att åka hem. Det var något slags mingel i Botaniska trädgården på kvällen, men det kändes inte aktuellt alls. Dessutom skulle jag träffat Huddingekompisar inne i stan för att äta middag. Det orkade jag verkligen inte. När jag fått mitt glas vin och tittat på posterutställingen gick jag med trötta fötter till stationen och åkte hem.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Plastikkirurgi och brännskador

 1. Lollo skriver:

  Håller med dig. Jag lyssnar på sådana hurtiga föreläsningar med samma blandade känslor som du … 🙂
  ”Ingenting är svårt om man tycker att det är lätt” … 😉

  Vill be om ursäkt för att jag inte varit och hälsat på dig på så länge. Hinner inte riktigt med alla som jag skulle vilja hinna med …
  Har blivit så glad över dina besök hos mig. Tack för det 😀

  Önskar dig en bra helg.
  Kram

 2. Pingback: Inte en bal på slottet, men nästan | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *