Rimlig – Skrivpuff 26 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Världen snurrar allt fortare, nyhetsflödet är som en ständigt brusande flod. Vi förväntas hänga med i samhällsdebatten, läsa de senaste böckerna och se den nyaste filmen som just haft premiär. För att inte tala om all ny teknik, gårdagens modeller är redan ersatta med nya innan man ens hunnit läsa instruktionsboken till den gamla prylarna.
Vi ska hinna träna, äta nyttigt och hålla oss i trim på alla sätt. Vi ska göra karriär och vara pålästa om alla nya rön och idéer som kommer i rasande fart. Nya kurser och poäng ska tas för att vi ens ska komma ifråga för de intressanta arbetsuppgifterna. Det gäller att inte visa några blottor och att visa sig trött och svag när det behövs övertidstimmar på arbetsplatsen är inte att tänka på. I alla fall inte om man vill få något med av lönepotten.

Hur mycket är rimligt att ta till sig av nyheter och ny teknik? Hur nycket är det egentligen rimligt att orka? När är det rimligt att sätta stopp?

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *