Syssla – Skrivpuff 27 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Jag har min dagliga syssla i vården. Ja, inte bara på dagarna utan även kvällar och nätter emellanåt. Egentligen trivs jag bäst när jag får jobba enbart nätter. Då kan jag få resten av livet att fungera relativt friktionsfritt utan att vända ut och in på mig.

Vården är slitsam i grunden med en allt äldre, multisjuk, befolkning. Inom intensivvården, där jag mestadels jobbar, är åldrarna blandade men många är just äldre med många sjukdomar i botten som ger dem sämre odds att klara av en riktigt svår sjukdom.

Sommaren, den tid då det är meningen att vi i mörka Norden ska lapa sol och återhämta oss, är den allra värsta för oss med arbete i vården. Vi är färre som jobbar, eventuellt är platsantalet minskat på pappret men i praktiken blir det överbeläggningar istället. Vi förväntas jobba mer och hårdare under sommaren. För den som har familj och barn i skolan finns ingen tid för vila ens när hösten kommer. Där är jag priviligierad som har ett vuxet barn och ingen med synpunkter på att jag reser iväg. Men jag minns den tiden då ingen vila fanns någon gång under året och heller inga pengar att resa för. Jag kan fortfarande känna tröttheten i kroppen som en ackumulerad trötthetspott påfylld under många, många år. Undrar om den någonsin kommer att bli tömd.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

4 svar på Syssla – Skrivpuff 27 juni

 1. Ethel skriver:

  Beundransvärt att jobba med de villkoren. Tungt.

 2. Kalle Byx skriver:

  Låter tufft.

 3. B i r g i t t a skriver:

  En viktig syssla och samtidigt betungande.

 4. Gunnar skriver:

  Intressant form av skrivträning. Det behövs verkligen en upprustning av vården tycker jag. Många gör ett fantastiskt jobb men sliter också mycket ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *