Skölj därefter mycket noga – Skrivpuff 28 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Ta en bok.Välj en slumpmässig mening i slutet av boken. Skriv en text baserad på meningen.Du bestämmer själv hur trogen ursprungsmeningen du vill vara.

Hygien är viktigt för mig. Kanske inte så märkligt med tanke på mitt yrke där vi drillas att tvätta oss hela tiden. Eller, det där med att tvätta sig är nog lite ute, numera ska man använda sprit före och efter allt man gör. Det innebär att man vissa dagar kan komma  upp hundra gånger på en dag eller mer.

Rena kläder är ett måste och ombyten av sockar och trosor varje dag hoppar jag aldrig över. Det blir en rejäl hög smutstvätt varje vecka. 

Att katter är renliga vet vi väl alla. De tvättar sig ständigt och putsar på sin päls. Ändå måste man hjäpa dem för att de ska få bort all smuts som annars mest flyttas runt under tvättprocessen. I vården finns ett uttryck, ”kattvätt”, som just innebär att man bara torkar av med en fuktig tvättlapp utan att det blir ordentligt rent.

 

*Meningen Skölj därefter mycket noga är hämtad ur Boken om kattungen utgiven av Royal Canin 2015. Meningen finns på sidan 52.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

4 svar på Skölj därefter mycket noga – Skrivpuff 28 juni

 1. Piedra skriver:

  När jag läste ordet ”kattvätt” såg jag för mitt inre en tvättautomat för katter, ungefär som de som finns för bilar. Tänk så galet man kan associera ibland!
  Kram <3

 2. Ethel skriver:

  I sjukvården är det förstås ytterst viktigt med hygien. För övrigt verkar det som om vi får bättre motståndskraft av att inte överdriva det där med att tvätta sig hela tiden. Säger vissa iaf. Kul bok du hämtade meningen från.

 3. Grå Papegoja skriver:

  Intressant. Ordet kattvätt har jag inte hört förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *