Inspirerad av en bild – Skrivpuff 12 juli

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Skriv en text inspirerad av följande bild. Du bestämmer själv hur trogen bilden din text ska vara.

Bilden får mig att tänka på Lennart Hyland. Han samlade ofta folk för olika upptåg och folk gick verkligen man ur huse för att samlas och vara med.
Nu är det inte så att just den här bilden har ett dugg med Lennart Hyland att göra, men hans TV-program från 1960-talet har gjort ett oförglömligt intryck på mig då de utgjorde en viktig del av min barndom.

Bilden är samtida, alltså från tidigt 1960-tal, och folk har samlats för att se något betydelsefullt ske. Trots regn och rusk gick man ut och satte sig för att titta. Det är väldigt tidstypiskt.

Visst deltar människor i olika evenemang även idag, men just den här gå man ur huse mentaliteten tillhör en svunnen tid. Kanske för att utbudet är så mycket större idag?

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

6 svar på Inspirerad av en bild – Skrivpuff 12 juli

 1. Grå Papegoja skriver:

  Bra! Tänker på hur Hyland på TV och hur olika lokala arrangemang kunde engagera. Hände det något så gick man man ur huse för att vara med.

 2. Ethel skriver:

  Tror också att det är början 1960-tal (eller vet du?). Nej, idag är det mer evenemang á la upprop på FB eller demonstrationer, men att alla i en hel by går ut, gammal som ung… tror du har rätt.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag tror bilden är från 1960 då man invigde Tromsöbron. Jag har ingen relation alls till Tromsö, men skulle gärna vilja åka dit och jobba. Men det är nog rätt osäkert om det blir av.

 3. Piedra skriver:

  Ja, Lennart Hylands TV-program glömmer man inte när man växt upp med dem. Även om jag idag antagligen inte skulle tycka att de var bra, men det fanns ju inte så mycket att välja på på den tiden.
  Kram <3

  • Kraka skriver:

   Tiderna har förändrats och de program man tyckte var bra på den tiden är inte speciellt bra med dagens mått mätt. Men de är verkligen tidstypiska.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *