Ett halvdussin lediga dagar – Dag 1 (onsdag 20 juli)

Började dagen med att försova mig. Eller försova är kanske att ta i, men jag hörde inte alarmet och fick lite bråttom.

Dagens första uppgift var att fixa till en tårta. Skulle fika med min son och K för att fira att det var Fredrik i måndags. Vi har alltid ätit jordgubbstårta, eller vissa år har det blivit bakelser, ända sedan Fredrik var liten. Många gånger har vi fått ta ett annat datum för att jag jobbat någon av oss varit bortrest.

P1000269
Jag hann rätt lagom bli klar med tårtan och skulle hämta K strax före klockan 11.00. F fick för sig att han också ville åka med mig, istället för att cykla, och det gick ju bra.

När vi ätit tårta var jag tvungen att skynda hem igen för att snabbpacka och ge mig iväg till stugan. Bara att bära ut katterna är tungt och jag fick gå flera gånger. Men till sist var vi på väg.

Jag hann fram strax innan L kom. Jag satte mig ner och kunde konstatera att det fanns massor av hallon mogna.

P1000271

När L kom och hade burit in sina saker drack vi lite kaffe och satte oss sedan i skuggan för att planera. Lucas var med oss ute, men Kingston ville vara inomhus. Han är inte så förtjust i att vara ute.

P1000279

Vi drack varsitt glas vin och bestämde att vi skulle göra en sallad. Sedan promenerade vi bort till Hemköp och handlade det vi behövde.
När vi kom tillbaka vilade vi lite och sedan fixade vi till salladen. Jag hade sallad och rädisor från eget land, L hade med sig tomater och vi hade köpt avokado, champinjoner, gurka, lök och fetaost. Vi gjorde också en dressing med crème fraiche, salladskrydda, hackad lök och tomatpuré.

P1000295P1000298
Efter maten spelade vi musik från Spotify. Vi valde varannan låt och jag var, i alla fall till en början, helt inne på romatiska låtar.
Jag hann diska innan vi flyttade inomhus och fortsatte låtlyssnandet. Det var många goa minnen som kom upp. Det här med att väja låtar att lyssna på från Spotify är något vi gjort flera gånger tidigare när vi träffats.

Pojkarna var med oss ute ett tag, men till sist ville till och med Lucas gå in. Men vi människor stannade kvar tills det började bli både kyligt och för mycket mygg.

P1000299

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *