Flygfärdig

I veckan gjorde jag mitt sista inskolningspass på Postop. Jag har visserligen haft ”egna” patienter den senaste veckan men visst känns det lite skakigt. Inte patientvården kanske, men journalsystemet och pappersjournalerna.

I den kommande schemaperioden har jag fått mina helgpass enbart lagda som fredagar. Jag tror att man är två sjuksköterskor då, lördag och söndag är man ensam. Känner mig inte färdig för att klara mig utan någon att fråga ännu. Men undersköterskorna är gamla i gården och kan verksamheten så helt ensam blir jag inte ens på helgerna.

Postop är på många sätt en stressig arbetsmiljö, men om man jämför med IVA så är det betydligt lugnare. Men man gör stor kirurgi på sjukhuset och det innebär att många patienter är ordentligt instabila och behöver vård som är förvillande likt intensivvård. Men det känns spännande…

*Bild från pixabay

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Flygfärdig

  1. Ingrid skriver:

    Åh vilken fin bild av svan med sina små ungar!
    Jag förstår att det nya jobbet känns som en utmaning och utmaningar behöver vi då och då.
    Ha en glad påsk!
    Kram, Ingrid

  2. Pingback: Första flygturen på egen hand | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *