Har tröttnat

Just nu är jag trött!

Trött på folk som kastar skräp omkring sig på våra gårdar. Har pågått i åratal, men just nu är det för jävligt.

Ännu mer trött på grannar som tycker det är normalt att göra så och att jag är omogen som inte förstår det.

Trött på den inte ovanliga, men nu åter uppblossande, debatten om att undersköterskor kan precis lika mycket, och samma saker, som sjuksköterskor.
Nu är det ju inte alla undersköterskor som vägrar inse att vi har olika kompetens och behöver jobba tillsammans. Det finns evidens (forskning som påvisar)* att patienter får mer vårdskador och sämre vård om det saknas sjuksköterskor eller att det är för få sjuksköterskor i bemanningsmixen.
Men jag har blivit anklagad för att vara oförskämd när jag tycker så. Däremot är det uppenbarligen helt okej att tycka att sjuksköterskor är inkompetenta och onödiga. Har fått en mängd påhopp om det (från folk som inte har en aning om vad jag kan och om min kompetensnivå). Även från folk som inte ens känner mig.

Jag funderar på fullaste allvar att strunta i att gå till jobbet. Vad ska jag där att göra när jag uppenbarligen anses onödig?

*Jag hade tänkt att länka till artiklar och forskningsresultat, men de är så många att jag inte kan välja. Googla gärna själv.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Har tröttnat

  1. Ingrid skriver:

    Klart att du blir trött och arg över att känna dig ifrågasatt! Hur skulle sjukvården fungera utan alla duktiga sjuksköterskor. Ni behövs ju allihop; läkare, sjuksköterskor och undersköterskor och jag kan absolut inte tro att du anses onödig!!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *