Trött, men trots allt midsommar

Så var det midsommar igen, den helg som firas stort på koloniområdet. Årets största dag skulle man lätt kunna säga utan att överdriva.

Jag vaknade tidigt, trots att jag sovit urdåligt. Kände mig nedstämd och ledsen, både med och utan anledning. Jag är orolig för Kingston som inte verkar må alldeles jättebra. Han ville inte äta igår av torrfodret och kräktes.

Efter mycket om och men kom jag i alla fall iväg, till fots, för att handla lite. Mjukmat till katterna och ett paket fisk att koka senare åt dem. Handlade också lite till mig och Y för att ha ikväll/inatt. Däremot glömde jag alldeles bort att köpa något att äta så det får bli mackor och kaffe.

När jag kom tillbaka till stugan serverade jag pojkarna av mjukmaten och den slank ner utan problem. Får nog se till att Kingston får äta mjukmat ett tag nu.

Till sist bestämde jag mig för att sluta fåna mig och gå upp till midsommarfirandet trots allt. Jag är ju inte överdrivet förtjust i stojande och skrikiga ungar och mängder med folk. Men jag gick som sagt upp och köpte mig en kopp kaffe, en bulle och en skiva rulltårta.

Medan jag drack mitt kaffe reste man midsommarstången och dansen tog vid. Dansa i en ring, Morsgrisar är vi allihopa, Tre små gummor…

Sedan gick jag hem för att vila inför kommande arbetspass.


Ljusförhållandet var dåligt oavsett från vilket håll det var. Antingen var det för mörkt eller så försvann nästan stången in i grönskan i bakgrunden.
Då var de bättre hemma med jasminen och de gula blommorna.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Trött, men trots allt midsommar

  1. Ingrid skriver:

    Schersmin och praktlysing är minsann vackert nog. Häcken här hos oss är jättefin just nu och doftar helt underbart. Jag måste nog se om jag kan smuggla ut några plantor praktlysing från Stenstugu och plantera här. De är så fina tycker jag.
    Ha en skön midsommardag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *