Wåge och jag på vift

Jag har två snabeldrakar, en gul som heter Popsy och en röd jag kallar Wåge. Popsy, som är en Hugin Popsy, bor hemma i min lägenhet där jag är folkbokförd. Wåge, av märket Waves, är bosatt i stugan. Båda är duktiga på att smaska i sig av det som bjuds i form av damm och småskräp på golv och möbler.

Idag var jag och Wåge på utflykt till Södertälje. Han skulle få sig ett skrovmål i min bil. Eftersom jag inte har något bra ställe att stå på där jag kommer åt ett lämpligt eluttag åkte jag till min brors firma. Där fick Wåge smaska i sig grus och damm i bilen. Själv fick jag kaffe och muffins.

När bilen var färdigdammsugen åkte jag hem för att tvätta. Hade bokat tvättstugan klockan 15. Eftersom jag inte har någon parkeringsplats nu medan de river och sedan, förhoppningsvis, bygger upp garaget igen fick jag parkera om bilen flera gånger och passade då på att göra några ärenden. I garaget i centrum hemma får man stå 2 timmar med P-skiva. Utomhus bara 1 timme. Helt klart besvärligt.

Jag hade lite tur i alla fall och min son hann hem och kunde vakta bilen inne på gården så jag kunde packa in den rena tvätten. Hade räkna med att få bära upp till bilen vilket hade inneburit att jag fått gå flera gånger. Nu gick det snabbt.

Min son behövde handla och vi tog en tur till MAXI i Barkarby. Jag köpte några småsaker, som ost, en falukorv och hushållspapper. Lyxigt värre, eller hur!
Vi fick i alla fall chans att prata en stund och det var ju det viktigaste.

När jag skjutsat hem honom åkte jag direkt till stugan där katterna väntade på mig. De blev glada att se mig. Eller så var det mjukmaten som gjorde dem glada. 🙂

*Det är inte Wåge, men en släkting till honom. Han ser precis ut så där. Bilden har jag lånat från nätet.

 

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Wåge och jag på vift

 1. Ingrid skriver:

  Nu fick jag dåligt samvete, för jag skulle också behöva sanera den lille Golfen. Visst kan jag göra det här, men föredrar att åka till Stenstugu där det finns gott om utrymme så att man kan få ut mattorna och skura av dem också.
  Vi får väl se när lusten faller på!
  Ha en skön torsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, man vill gärna ha lite utrymme och inte alltför långt till eluttag. Visst kan man åka till en mack med sådan där myntmatad dammsugare, men det känns både onödigt och stressigt.
   Hoppas din torsdag var lika bra som min. Nu får vi önska oss en lika bra fredag, men det är nog väl mycket begärt. Här är både mulet och en enorm blåst. Men katterna och jag har det skönt inomhus i stugan.

   Kram

 2. Pingback: Den bara försvann | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *