På hans gata – Skrivpuff 29 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Ta en bok.
Välj en slumpmässig mening i mitten av boken.
Skriv en text baserad på meningen.
Du väljer själv hur trogen ursprungsmeningen du vill vara.
Dina tankar och din inspiration är det viktiga.

Obesvarad kärlek, ja vilken kärlek som helst förresten, får oss att göra märkliga saker. Som att gå förbi där hen bor, jobbar eller av andra anledningar kan tänkas dyka upp.

Jag har gjort det och säkert du också om du tänker efter. Minns ett helt jullov, jag var nog 12 år, då jag vistades dagligen på EPA, en affär som sedan blev en del av Åhléns, för att försöka få en glimt av, ja kanske till och med få prata med, han den snygga killen i 9:an.
Han hade jobb där över lovet, tror att det var i paketinslagningen. Men inte ville han prata med mig, en småunge i mellanstadiet.

Boken jag valt heter Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek. Den är skriven av Lena Andersson.

Meningen jag valt finns på sidan 105 i den pocketupplaga jag hittade på en hylla i min stuga. Den lyder: ”Varje kväll tog hon bussen till hans gata.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

2 svar på På hans gata – Skrivpuff 29 juni

 1. Grå Papegoja skriver:

  Passande associationer, oavsett om det handlar om Lena Andersson eller mellanstadiekärlek till något så ouppnåeligt som en kille i nian.

  • Kraka skriver:

   Han hette Thomas. Undrar vad det blev av honom och hans liv?
   Lena Anderssons bok är ju känd och hyllad. Tror jag ska ta och läsa om den nu i sommar. När jag läste den gjorde den inget större intryck på mig. Men det var ett par år sedan och livet ser annorlunda ut, säkert både för Ester (bokens huvudperson) och mig.
   Tack för att du tog dig tid att kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *