En riktigt bra torsdag

Egentligen hade jag tänkt att bara vara hemma i stugan hela dagen. Men så hörde K av sig och undrade om vi skulle äta lunch. Eftersom det var ett tag sedan vi sågs tyckte jag det var en bra idé.

Vi bestämde att ses på vår favoritthairestaurang vid St Eriksplan. Jag var lite sen, men K väntade på mig trots att han var hungrig. Jag hade skickat meddelande om att jag skulle bli lite sen.

Vi satt ute i solen och åt och pratade. Det var hur trevligt som helst. Ett av våra gemensamma intressen är Stieg Trenters böcker och när vi kom ut från restaurangen promenerade vi ner till Drottninggatan för att titta på huset där Tragiskt telegram utspelar sig.

Det är inte alldeles lätt att få ihop det hela från berättelsen och hur det ser ut. Men vi gick runt där en bra stund.

Inne på gården tittade vi på trädet där en av romanens figurer ska ha gömt sig bakom och var Harry Friberg troligen stod just då.

 

När vi tittat färdigt på den här miljön tyckte K att vi skulle gå till Livrustkammaren och titta på svärd. Jag trodde att det var något han var intresserad av helt fristående från Trenters värld. Men Tolfte knappen utspelar sig till viss del där.

Förutom de fina svärden och rustningarna hittade jag en liten släde som var riktigt söt.

I Lek lilla Louise är Fersenska terrassen en av de viktiga miljöerna. Vi såg den lite på avstånd först, men gick dit för att titta närmare. Men den syns bäst när man är en bit bort.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En riktigt bra torsdag

  1. Frudin skriver:

    Vilken bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *