Ord på E – Skrivpuff 2 juli

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Välj minst 5 ord på bokstaven E och skriv en text som innehåller minst 2 av dem.

Jag tycker om att vara ensam, upplever det inte som ensamhet utan brukar använda ordet självsamhet. Vårt språk saknar möjlighet att uttrycka om om man valt själv eller blivit tvingad till att vara utan sällskap.

Den som har en introvert personlighet behöver ladda energi i avskildhet, helt enkelt vara för sig själv. Inte alltid, men ibland.
Jag laddar bäst om jag har möjlighet att läsa, se film eller lyssna på en ljudbok. Men också på promenader, både i bebyggda området och i naturen.

I stugan, en kolonistuga med enkla förhållanden, kopplar jag av på ett sätt som ingen annanstans. Jag har el, men inget vatten. Jo, det finns sommarvatten vid tomtgränsen som jag bär in i en dunk med tappkran. Diskar gör jag utomhus, värmer först vatten i vattenkokaren och fyller upp i baljorna. Det är verkligen något visst med sommarkök.

Jag är så glad för min stuga. Alla borde få ha ett eget paradis, en plats att dra sig undan till. Eller, för den som vill, samla sina vänner på.

 

Orden jag valde: ensam, ensamhet, energi, enkla, eget

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2017. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ord på E – Skrivpuff 2 juli

 1. Emil skriver:

  Enig i det du skriver, viktigt att finna sina rum för återhämtning. Få gånger är de tillfällen när andras val laddar upp dina batterier, men med valet följer ju alltid möjligheten 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Trevlig tolkning av dagens uppgift!
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 3. Grå Papegoja skriver:

  Ett eget paradis… Självsam var ett bra ord.

 4. Kalle Byx skriver:

  Låter skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *