229½ timmar framför mig

Igår morse kl 07:30 vakade jag av och har nu en längre ledighet. Inte semester, men en schemalagd ledighet. Att jag kan vara ledig så länge beror på att jag ibland jobbar många timmar samma vecka just för att kunna få dessa riktigt långa perioder för återhämtning och andra aktiviteter.

Den här gången har jag tänkt att verkligen tillämpa idéerna i Ma Oftedals Själaväktarna, en bok jag beskrivit tidigare och som jag modifierat lite efter eget behov. I boken har Ma använt sig av Viktväktarnas modell med tre nivåer av gröna, gula och röda prickar. Jag använder mig av endast en nivå, antingen är en aktivitet röd, gul eller grön. Jag träffade förresten Ma på en utställning och då berättade hon att hon hade för avsikt att införa blå prickar för andlighet. Jag vet inte om hon givit ut en reviderad upplaga av boken eller inte, men jag har dessa blå prickar också med i mina tankar. Till vardags finns det bara med som en grundtanke, men den här ledigheten tänker jag räkna lite på balansen mellan färgerna i mitt liv. Du som läser min blogg är välkommen att ta del av mina tankar och uträkningar den här gången.

Röda prickar är det som tar energi, gula det neutrala som man gör för att förhindra framtida stress eller aktiviteter som är neutrala och det gröna det som tillför energi. De blå prickarna är det andliga, aktiviteter som på något sätt är andliga.

Plugga  (pluggade i omgångar, totalt flera timmar)                      

Åka T-bana
Köpa bröd
Diska
Telefonsamtal till diverse kundtjänster och tidsbokningar mm
Diverse skrivande
”Spilltid”
(tid för toabesök, äta mm)

Lyssna på bok
Morgonfika
Gosa med Kingston
Sova
Eftermiddagsfika
Skumbad
Prata med min son, som kom på besök en stund
Chatta med Petter
Se på film

Första dagen blev en ganska typisk första lediga dag. En stor del av dagen gick bort till att sova eftersom jag jobbat på natten.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på 229½ timmar framför mig

  1. Pingback: Timmarna minskar snabbt | Kraka

  2. Pingback: Nu är glada julen slut, slut slut | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *