EFIT – Ett Foto I Timmen – 28 januari

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 28 januari hittar du här.

Den här EFIT-dagen var en ledig söndag, men med en del inbokade aktiviteter. Jag som helst hade velat sova…


Klockan 07-08: Drack kaffe och åt frukost. Höll nästan på att glömma bort att det var EFIT idag. En gammal chatkontakt från den numera hädangångna Aftonbladschatten hörde av sig, tidigt. Undrade om jag gått i pension eller jobbat natt. Han är en så märklig människa och jag vet egentligen inte vad han vill när han hör av sig. Möjligen ville han väl dels påpeka att han är yngre än jag och att han har råd att gå i pension när han vill. Han ska fylla 60 och kan faktiskt inte gå i pension ännu, inte allmän pension i alla fall. Det kan jag. Men det vill jag inte. Förstår inte varför jag ska göra det. Jag slapp i alla fall hans hat mot oss i förorten den här gången. Han brukar tjata om att jag är medskyldig till gängkrig och bilbränder eftersom jag bor i en sådant förort. Tröttsamt! Jag är faktiskt en hårt arbetande specialistsjuksköterska som betalar mängder av skatt och bidrar till välfärden genom mina arbetsinsatser.


Klockan 08-09: Bestämde mig för den orange klänningen och hängde fram den.


Klockan 09-10: Valde örhängen ur en av kopparna jag har dem i. Drömmer om att sortera dem och ha dem i ordning, men jag hinner inte. Är glad de dagar jag hinner diska.


Klockan 10-11: Hade tagit bussen till Spånga kyrka. Eller till Spånga idrottsplats egentligen och sedan gått därifrån. Det är en bit att gå så det gäller att inte vara svag i benen. Är man inte bilburen är det svårt att ta sig till den kyrkan.


Klockan 11-12: Jag befann mig inne i kyrkan, tog bilden precis innan jag gick in. Det var gudstjänst med välkomnande av nya förtroendevalda och mer eller mindre obligatoriskt att närvara. Annars är Spånga kyrka inte min kyrka att gå i. Den tillhör församlingen, vi gick ju samman 2010, men nej den är inte mitt förstahandsval. Det skulle jag kunna skriva en bok om och den skulle inte bli populär i vissa kretsar.


Klockan 12-13: Kyrkkaffe med mackor och, dagen till ära, tårta. Kaffet serverades i den gamla fina prästgården, en totalt olämplig lokal för kyrkkaffe. Man sitter i olika rum och varken ser eller hör varann. Trist!


Klockan 13-14: På väg till bussen för att åka hem. Det var grått och trist ute.


Klockan 14-15: Har varit hemma och hämtat biblioteksböcker som var tvungna att lämnas senast idag. De skulle egentligen till Stadsbiblioteket på Sveavägen, men jag lämnade dem i Kista. Man får göra så, men jag brukar undvika det eftersom det gör att man måste transportera dem med viss onödig miljöpåverkan. Men just idag hade jag inte tid att åka in till stan.


Klockan 15-16: Köpte kaffebröd att ta med på fika som jag blivit inbjuden till.


Klockan 16-17: Var på kaffe hemma hos min sons katt Kirk. Just nu passar sonens ex honom.


Klockan 17-18: Kirk tittade ut genom sitt älskade fönster. Han tycker om att sitta där och kolla på vad som händer på gården.


Klockan 18-19: Jag pluggade, en text om ortodoxa kyrkan.


Klockan 19-20: Tanken var att jag skulle plugga, men istället hade jag ett långt telefonsamtal med min son. I över en och en halv timme.


Klockan 20-21: Tittade på veckans avsnitt av Bron.


Klockan 21-22: Kingston fick lite extra mat, ha behöver lägga på sig lite.


Klockan 22-23: Ordnade till ett bad för att få upp värmen. Jag avskyr att frysa och det gör jag nästan jämt.


Klockan 23-24: Plugg, plugg, plugg. Orkar jag ska blir dett minst ett par timmar efter midnatt.
Dagen är slut. Det blev en skapligt bra och blandad dag för mig.

 

EFIT

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2018. Bokmärk permalänken.

10 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 28 januari

 1. Anni skriver:

  Den kyrkan skulle jag också hört till om jag inte gått ur. Stockholms äldsta kyrka, minsann.

  • Kraka skriver:

   Kyrkan är fin, men det hjälper inte. Tyvärr. Det var inte en lyckad sammanläggning mellan Kista och Spånga. Två olika människosyn och två olika idéer om vad det är att vara kyrka i vår tid. Församlingarna las samman 2010 och konflikten är högst levande än idag.

   • Eirin skriver:

    Hva slags konflikt er det snakk om? Som nordmann så far man jo ikke med seg slikt

    • Kraka skriver:

     Det är alltför komplicerat för att förklara på några enkla rader. Dessutom är det nog inte så lämpligt att jag skriver om det på en offentlig sida. 🙂

 2. Micke skriver:

  Mer produktiv dag än min iaf..
  Sent plugg blev det också.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag hann med en hel del. Det värsta är att mina dagar alltför ofta är så där fullspäckade och jag får alldeles för lite återhämtning. Känner i kroppen att det blivit för mycket det senaste halvåret, året, åren…

 3. Versch skriver:

  Aftonbladets chat, ja det var länge sen nu. Det var därigenom jag lärde känna min man. Låter dock som en något irriterande person du fått efter dig…
  Ser annars ut som om du haft en ganska bra och trivsam söndag.

  • Kraka skriver:

   Han hör inte av sig så ofta, men brukar dyka upp med lite aggressiva påhopp om något hänt i förorten. Men till och med han begriper nog att jag inte är med i gängskjutningarna. Jag tror han gör så här för att han inte kan tåla att jag är så nöjd med mitt liv, gillar mitt, många gånger tunga, jobb och inte alls stämmer in i gnället om att pension och at slippa jobba är himmelriket på jorden.

   Min söndag var bra, men som vanligt för mycket att göra och för lite vila. Klockan var nästan 2 innan jag gav upp och gick och la mig. Med dåligt samvete eftersom jag skulle behövt hinna betydligt mer.

 4. Frudin skriver:

  Jag tycker om dina EFIT. Tycker om att se vardagen i ditt liv, det som är på riktigt och inte tillrättalagt på något sätt. Ps. Jag vill verkligen inte att du ska gå i pension utan jobba mer hos oss om jag kunde få dig till det. Kram och tack för att du påminde mig om EFIT.

  • Kraka skriver:

   Jag har inga som helst planer på att gå i pension. Men jag kommer inte tillbaka till IVA, inte mer än något enstaka pass någon gång då och då.
   Jag tittade på din EFIT och skriver en kommentar där senare. Klockan är redan efter 10:30 och jag är nästan medvetslös av utmattning. Det är alldeles för mycket just nu, vad det handlar om kan vi ta över en kopp eller ett glas. Det ligger inte inom den delen av livet som jag bloggar.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *