Dagen som inte längre finns – Annandag Pingst

Andens vind över världen är temat för annandag pingst. Eller var, för dagen finns ju inte längre. Istället är det som vilken vanlig, profan, måndag som helst. Det är synd, i dubbel bemärkelse. Tidningen Dagen har skrivit en alldeles utmärkt artikel om just det. Läsvärd!

Hur som helst så hade jag måndagssaker att göra. Eller vardagssaker kanske är mer exakt. Jag började med att prata med de där personerna som skulle högtrycksspola köksavloppen. De skulle ju kontakta mina vänner och komma till min lägenhet i fredags. Det kom de överens om, på torsdagen, när de var i min sons lägenhet. Det finns det två, av varann oberoende, personer som kan intyga att de kom överens om. Men de kom aldrig på fredagen.
Jag frågade dem varför de inte hört av sig  på fredagen och blivit insläppta. Då påstår den som är arbetsledare att det har de aldrig hört talas om. De har inte pratat med någon om detta. Till saken hör att de vid tillfället sa att de kunde ta med sig mina nycklar redan på torsdagen. Men mitt försäkringsbolag tillåter inte att man lämnar ut nycklar utan att kunna redogöra för vilka personer som haft tillgång till nycklarna om det skulle bli ett inbrott. Min hemförsäkring är inte fullt giltig om man lämnar nycklar till hantverkare och fastighetsskötare. Dessutom är de ju hur slarviga som helst, ställer upp dörrar utan tillsyn till exempel. Vem som helst kan kliva in. När man gjorde fönsterbyten 2010 ställde man upp både lägenhetsdörrar och port och i min sons trappuppgång gjordes ett inbrott då. Med en öppen dörr är det knepigt att få full ersättning. Ställer man upp dörren har man inte iakttagit aktsamhet. Jag lämnar aldrig ut nycklar.

Jag blev rätt irriterad på den där karln som överlägset sa att han inte hade så dåligt minne så han hade glömt saker från i torsdags. Han ljög mig helt uppenbart rakt upp i ansiktet. Frågan är bara varför man gör så.
Jag svarade med att de som hade nyckeln var folk jag litade på och att det de sagt var riktigt. Sedan gick jag. Jag vägrar prata med dumma, överlägsna hantverkare som tror de äger världen.

Var sedan uppe och lånade en liten transportkärra för att hämta Kingstons mat nere i Godisaffären i Akalla. Post Nord, som också är helt hopplösa att ha att göra med, levererar paket dit.

Jag tog på mina nya sandaler, för att prova och gå in dem.

Efteråt vilade jag på balkongen. Det var så varmt. Men sommar är ju det vi längtar efter hela vintern så det är dumt att klaga. Drack kaffe och åt glass.

Sedan åkte jag till IKEA. I första hand för att äta.

Hade en beställning att hämta i Barkarby. På Systembolaget. Rosévin i låda med 4 flaskor. Riktigt fina.

Åkte hem med vinet och det jag köpt på IKEA. Sedan åkte jag till stugan för att lämna lite saker jag köpt på Fabriken i Sparreholm på lördagen. Bland annat några burkar marmelad.

Blev sittande i trädgården och lyssnade på fåglarna. Syrenerna blommar nu och Förgätmigej.


Det var skönt att bara sitta och lyssna på fåglarna. Jag har ett gammalt träd, som ska bort, där sitter det ofta fåglar och sjunger. Men jag tror att de hittar någon annanstans att vara när trädet försvinner. Förresten finns det andra träd i närheten.


Klockan blev mycket och jag tog tag i min arbetsuppgift, att vattna krukorna vid kioskinfarten.

Jag bar ett antal 10-literskannor, det går åt mer vatten än man tror.

När jag kom tillbaka till stugan bestämde jag mig för att vattna mina hallonbuskar och även min krusbärsbuske.


Hallonen växer under det där stora trädet och blir säkert lurade på en stor del av det vatten som är avsett för dem.

När jag var klar åkte jag till Jakobsberg med bilen. Gick ner till busstationen och väntade på bussen. En fruktansvärt aggressiv tjej gick runt och skrek till folk och frågade om de rökte. Hon gjorde anteckningar i ett häfte och hela situationen var obehaglig. Jag frågade om hon ville köpa cigaretter, men det ville hon inte. Hon ville bara veta om folk rökte. Det finns så mycket märkliga människor så hälften vore nog Suck!

Nu sitter jag en stund på balkongen. Det är skönt att sitta här en stund. Det är förhållandevis kyligt ute, bara 13 grader, men min balkong är inglasad och just nu är det en behaglig temperatur.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *