En mycket lång dag – Kosovo-Albanien 1

Redan 02:35 väckte alarmet mig. Jag packade iordning det sista och blev hämtad av K strax före klockan 04. Han skulle skjutsa mig till Arlanda.

När jag kom fram klev just vår reseledare ur en taxi. Vi gjorde sällskap till incheckningen. Vi hann sedan med kaffe och jag åt ens vi dyr macka.

Vi flög till Wien där vi bytte plan. Planet var en halvtimme försenat och jag började bli hungrig. Vi skulle få brunch eller snacks enligt biljetten. Vi fick snacks.

Det blev man ju inte mätt på och det dröjde innan vi var i Pristina och kunde äta lunch. Men då smakade det desto bättre. 5 euro för en pizza och två öl.

Efter lunchen gick vi en stadsvandring och fortsatte sedan till Prizren där vi också gjorde en stadsvandring. En snabb kopp kaffe hann vi också med.

Sedan åkte vi till vårt hotell i Gjakova. Vi kom fram vid 19-tiden. Vi skulle äta middag klockan 20 och jag hann både sträcka ut mig på sängen en stund och ta en dusch.

Middagen var delikat. Sallad först, sedan kött som stärktes vid bordet och till sist ett inkokt päron. Lokalt vin till maten.

 

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

3 svar på En mycket lång dag – Kosovo-Albanien 1

 1. wiolettan skriver:

  Härligt det låter. Ute på resa. Jag tycker om att se mig om i världen, men tyvärr är min kropp inte i det skicket att jag kan gå några längre sträckor, men det kanske blir bättre, lever på hoppet.
  Maten ser god ut. Stektes köttet vid bordet?
  Pizza, det var ett tag sedan som jag åt, kan vara riktigt gott.
  Ha det fortsatt bra och njut.
  Kram!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter onekligen som en lång dag, men ni hann med mycket. Att var turist är ingen lek minsann. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt!
  Kram, Ingrid

 3. Gunnel skriver:

  Flygmaten är inte alltid så mycket att hurra för, men du fick god mat senare förstår jag. Ett resmål som jag inte vet mycket om. Hoppas du visar lite bilder. Ha det så skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *