Nätet är en farlig plats

Hur mycket tid som ska tillbringas på nätet är en fråga för ständig diskussion. Är det farligt? Kan man bli beroende? Bör vi stänga ner och ha tid utan tillgång till den mångfald som nätet erbjuder?

Någon som varit på nätet en gång för mycket är den här insekten, verkar vara någon stekel. Den nätvistelsen har absolut varit dödlig. Men jag undrar om nätoperatören verkligen är kvar eller om hen övergivit sitt nät. Spindlar brukar fila och putsa på sina nät så fort det blivit en reva. Här ser man ju att nätet är trasigt på flera ställen. Inte heller kan jag se spindeln, de brukar ju sitta och spana efter sitt byte. (Klicka upp bilden så ser du bättre)

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nätet är en farlig plats

 1. Ingrid skriver:

  Där fick du till det! Och bilden är jätteläcker i det större formatet.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   När jag kom ut på eftermiddagen var nätet inte kvar. Troligen har det blåst sönder och eftersom spindeln verkar vara frånvarande är det ingen som reparerar.
   Kram

 2. Sådana nätoperatörer har vi gott om här också! Här sitter det mest björkfrö i dem – inte så matnyttigt, kanske!
  Kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Nej, just de spindlar som gör nät är väl köttätare. Kanske är alla spindlar det? Jag vet helt enkelt för lite om dessa, ofta vackra, djur. Vet i alla fall att vissa spindlar inte väver nät.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *