Självsamhet är farligt, du kan bli beroende

Jim Carrey lär ha sagt:
“Solitude is dangerous. It’s very addictive. It becomes a habit after you realise how peaceful and calm it is. It’s like you don’t want to deal with people anymore because they drain your energy.”

Jag kan inte annat än hålla med. För den som en gång hittat den där skönheten, lugnet, i att vara för sig själv är det ett beroende.
Visst, alla behöver egentid, men för den som har en introvert personlighet  blir det snabbt ett beroende. Man föredrar helt enkelt att vara för sig själv än att umgås.

Nu är det inte så att jag aldrig vill umgås. I själva verket är jag, liksom många introverta, väldigt social. Jag  tycker om att umgås med mina vänner, då helst en i taget, men också stora fester. Men efteråt behöver jag ladda energi igen.

Inatt jobbade jag. Jobba betyder att interagera med både arbetskamrater och patienter. Ibland också med anhöriga.

Just nu är vi i tillfälliga lokaler på grund av sommarens storstädning och det är extra trångt den här veckan. Jag var med andra ord rätt trött när jag åkte hem.

Efter den sedvanliga rutinen med att katterna fick gå ut och jag drack morgonkaffe i trädgården gick vi in och sov.

När jag vaknade på eftermiddagen hade jag några telefonärendet. Dock utan telefonkö för en gångs skull. Sedan var det dags för kaffe ute. Pojkarna ville också gå ut.

När jag fått i mig ett par koppar av den svarta drycken värmde jag vatten och diskade. Sedan var det dags att laga middag.

Variationen är väl inte så stor, måste äta av det jag har. Potatisgratäng och en högrevsburgare. Det sista i rödvinsflaskan fick också ingå i denna tisdags middag.

Nu ska jag försöka svara på kommentarer som ni, alla gulliga läsare, har skrivit och också skriva på era bloggar. Jag läser varje dag men hinner inte alltid skriva.

Kingston och jag har lagt oss i sängen, Lucas ligger någon annanstans. Båda har ätit lite kvällsmat, både torrfoder och mjukmat.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Självsamhet är farligt, du kan bli beroende

 1. Znogge skriver:

  Jag kan förstå vad du menar! När barnen flyttat och alla flyttade inom samma period var tystnaden förlamande. Men sedan så vande vi oss vid att det var så lugnt och det trivs jag med. Det innebär inte att jag inte uppskattar deras besök, tvärtom, men en dag i ensamhet är inget som stör mig utan jag kan njuta av den!

  Kram

 2. Ju äldre jag blir, ju mer egentid tycker jag att jag behöver! Jag har ju en make, men man måste ju inte umgås hela tiden…
  Din middag ser, som vanligt, förträfflig ut!
  Kram, Monica

 3. Eva skriver:

  viktigt att göra det man själv mår bra av, oavsett vad andra tycker..jag vill gärna va själv med maken o familjen men behöver oxå sen egen tid i tystnad o göra vad jag vill bara kram

 4. Susjos skriver:

  Låter som en skön dag efter nattens jobb. Finns inget bättre än att vakna och veta att man är ledig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *