Busy day

Gick upp nästan lika tidigt idag som igår. Hade massor som skulle fixas. Men jag började dagen, som sig bör, med kaffe.

Först gick jag iväg med sopor och återvinning. När jag var tillbaka fick pojkarna gå ut och jag värmde diskvatten och diskade det jag hade. Sedan packade jag ihop smutstvätten och bäddade med rena lakan.

Pojkarna fick gå in och vänta medan jag först körde till Veddesta för att hämta paketet med Kingstons specialmat. Jag hämtar numera alltid mina paket från Post Nord på deras depå. Så slipper jag konflikterna med dem om hemkörningen.

Jag var hungrig och åkte till Cirkel K och köpte en tunnbrödsrulle. Egentligen är det väl lite white trash att äta i bilen. Om man inte är på road trip eller söndagsutflykt eller så. Men jag hade lite för bråttom för att åka och äta någonstans.


När jag ätit klart åkte jag till Systembolaget i Barkarby för att hämta mina beställda vinflaskor. Jag hade förväntat mig att få dem i en trälåda, men det är ju bara så länge lagret räcker och det gjorde det uppenbarligen inte.

Sedan en snabbis hem för att lämna tvätt och saker samt hämta en kattbur. Jag har bara en bur, min son måste ha lånat en av mig.

Åter till stugan för att hämta pojkarna. De var inte helt överens med mig om att det var en bra idé att åka från stugan. De ville stanna, men jag sa att de skulle bli hungriga om jag lämnade dem ensamma i flera dagar och då mjauade de nekande och jag sa jo, det blir ni och så höll vi på fram till Söderledstunneln. Då gav de upp och bestämde sig för att tunneln var värre än att lämna stugan. De var helt förstummade medan vi åkte genom tunneln. Sedan pratade vi lite så där som vi brukar. Norska skogisar är pratsamma och sociala.

När jag kom hem såg jag att det fanns en (1) ledig P-plats på besöksparkeringen. Jag ringde S som fick skynda ner och hämta pojkarna så jag kanske skulle hinna åka och haffa platsen. Det hann jag.

Sedan blev jag bjuden på kaffe. Pojkarna gömde sig under soffan och Kirk meddelade att han inte bjudit in dem. Men de är absolut sams, håller sig bara på sin kant lite.

Jag gick tillbaka hem och plockade ihop för att gå till tvättstugan. Hade inte jättemycket tvätt, men till 3 maskiner.

Våra nya maskiner är så fina! Man vet att man bott någonstans länge när man är inne på tredje generationens tvättmaskiner i tvättstugan. Flyttade in sommaren 1981.

När jag tvättat klart fixade jag så S fick min säng. Hon fick ena halvan tidigare, i våras någon gång tror jag det var. Men nu ville hon ha den andra halvan för hon ska bygga något slags dubbelsäng uppe hos Fredrik. Hon håller på och renoverar och fixar. Har blivit jättefint.

Nu har jag ingen säng alls, ska sova på balkongen i natt. Jag är bara glad att jag blev av med sängarna så behändigt. Skulle kört dem till tippen egentligen. Nu ska mitt sovrum renoveras och sedan ska Brimnes flytta in.

När jag var klar med allt gick jag upp till ICA och köpte en sallad, en sådan där som man plockar ihop själv. Väl hemma satte jag mig på balkongen och hällde upp i en karaff av det nya vinet. Så gott! Dyrt men prisvärt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på Busy day

 1. Znogge skriver:

  Vilken intensiv dag men mycket hann du med! Grattis till nya sängen som är både snygg och smart. Först läste jag slarvigt och trodde det var en ny kattras men nu vet jag 😀

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag har inte köpt sängen ännu, men bestämt mig för att det är den jag vill ha. Ska bara måla och tapetsera först.
   Brimnes skulle nog passa bra som kattnamn. 🙂

   Kram

 2. Oj, vilken aktiv dag du har haft! Har du flyttat in till stan nu, eller ska du tillbaka till stugan? För du kan väl inte bo på balkongen?
  Lycka till med alla dina aktiviteter!
  Kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Jag är hemma för att jag hade tvättstugan. Men också för att jag skulle lämna bort katterna. Ska på en 2-dagars konferens för kyrkorådsledamöter.
   Eftersom katterna inte är i stugan och jag ska norr ut så stannade jag hemma. Då slipper jag åka genom Stockholm i morgonrusningstrafiken.
   Jag tycker om att sova på balkongen, den är inglasad och på natten är det riktigt skönt där. Så länge det är plusgrader ute. Vintertid brukar jag använda den som ett extra kylskåp.
   Den primära planen är att vi åker tillbaka till stugan direkt när jag kommer tillbaka från konferensen. Möjligen stannar vi tills på söndag, men jag tror inte det.

   Kram

 3. Pingback: Aronsborg – Dag 1 | Kraka

 4. skogsnuvan skriver:

  Oj verkar som du haft en riktigt jäktig dag. Förstår att dina pojkar är skogskatter och fina ser dom ut att vara också

 5. Pingback: Fem en fredag v.35: Hopp | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *