Aronsborg – Dag 1

Eftersom jag somnade tidigt igår vaknade jag tidigt idag. Inte helt praktiskt att vakna klockan 03 när man planerat att gå upp 06. Men jag gick upp och gjorde kaffe och fortsatte sedan min balkongvistelse. Det är många år sedan jag glasade in min balkong, tror det var 2003 eller 2004. Det är det bästa jag gjort.

Vid 06-tiden gick jag upp, badade och gjorde mig, och min packning, i ordning. Det var dags att styra mot Aronsborg i Bålsta för två dagar konferens för kyrkorådet.

Jag var ute i god tid, inte helt säker på att jag skulle hitta. Men det var inga problem, skyltningen var utmärkt. Jag var tidig och satte mig att vänta. Medan jag tittade på kristallkronan funderade jag lite oroligt på om vi skulle dela rum. Det kände jag inte för. Jag känner de andra, men inte privat. Ska jag vara helt ärlig hade jag oroat mig för det i flera dagar.


Förmiddagen gick ganska fort. Det var en hel del spännande som avhandlades, omvärldsanalys och framtiden. Precis före lunch hade vi en nattvardsmässa. Som avslutningspsalm sjöng vi Som en härlig gudomskälla. Det är så fantastisk att de gamla väckelsesångerna fått sin plats i psalmboken.

Sedan var det lunch. Fisk fick vi, helt benfri och ljuvligt god.


Utsikten över Mälaren var fin.


Efter lunch hade vi bland annat grupparbeten. Spännande, men också krävande, diskussioner.

Sedan var det kaffe och chokladmousse.

På eftermiddagen fick vi våra rum, varsitt rum. Det var bara personalen som varit tvungna att dela rum. Jag fick ett dubbelrum och funderade på vilken av sängarna jag skulle välja.

Sedan ännu ett pass innan det var dags att byta om till middagen.

Det var så god mat och goda viner.

Efteråt gick vi ner till baren. Jag kände mig dock nöjd och köpte inget. Men å andra sidan hade jag köpt mig ett extra glas av det vita vinet jag drack till förrätten. Ett vin med en druva jag aldrig druckit förut, verdejo. Just det vinet finns inte på Systembolaget, men andra viner med samma druva.

Nu har jag gått till rummet. Vi har en hård och intensiv dag imorgon och jag behöver sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Aronsborg – Dag 1

 1. Ingrid skriver:

  Verdejo har jag aldrig hört talas om, men förr drack vi ofta ett vitt italiensk vin som heter Verdicchio. Det är säkert samma druva, fast på olika språk.
  Hoppas att lördagen blir fin!
  Kram, Ingrid

 2. Den konferensen låter riktigt trevlig, även om jag kanske inte varit så förtjust i ämnet. Men lokaler, mat, dryck och husrum låter förstklassigt!
  Ha det fortsatt bra, kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Det var trevligt, men jobbigt. Mycket om lagar, budgetplanering, fastighetsskötsel och sådant.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra och givande dag på alla vis! Förstår dina tankar kring att dela rum och jag vägrar numera. Ska vi iväg med skolan, vilket i och för sig händer extremt sällan, så säger jag till att jag vill ha ett eget rum. Det var inga problem senast men många valde att dela. Jag vill kunna rå mig själv helt enkelt och inte ligga och snarka intill en kollega 😉

  Ha en bra lördag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag brukar ju alltid dela rum på mina långresor. Men då känner man ju inte varann alls. Här känner man varann, men inte privat. Lite känsligt så där. Plus att jag verkligen behövde få in lite egentid.
   Kram

 4. GeddFish skriver:

  Jag ska på en kortkurs på tisdag just om framtiden. Och söndag är upptäcktsdag för alla präster och kyrkvärdar.
  Din vistelse verkade väldigt trevlig! Och jag håller med dig om det här med att dela rum. Blir nog värre med åren.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *