Fem en fredag v.38: Snark

Fem en fredag är ett bloggtema hos elsamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elsamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Hur många timmars sömn behöver du för att bäst fungera?
 2. Vilken sovställning är din favorit?
 3. Vad var orsaken till senaste gången du hade svårt att sova?
 4. Vad gör du när du inte kan somna?
 5. Har du någon gång somnat vid ett olämpligt tillfälle eller plats?

 

 1. Jag vill nog helst hinna sova 8 timmar, men till vardags, då jag jobbar, är jag glad om jag hinner sova 5 timmar.
 2. Jag ligger oftast på sidan med benen  lite uppdragna så katterna får plats.
 3. Senast jag inte kunde sova berodde det på att jag lagt mig tidigt eftersom jag var trött och det resulterade i att jag vaknade vid 2-tiden eftersom jag då sovit färdigt.
 4. Det är olika, beroende på situationen. Just den natten, i nummer 3, tittade jag på Netflix. Men det varierar vad jag gör. Ibland går jag upp och dricker kaffe, ibland lyssnar jag på ljudbok eller läser. Men det allra sämsta är att bara ligga och vrida sig och störa sig på att inte kunna sova.
 5. Det hände för mer än 35 år sedan och var väldigt pinsamt då, nu är det mest en rolig anekdot.
  Det var min första morgon på mitt första jobb som sjuksköterska. Jag hade haft väldigt mycket att göra före vår examen och helgen då jag examinerades var fullspäckad.
  På fredagen var det först en examinationsseremoni på skolan, sedan åkte vi i hyrda Limosiner till Ulriksdals Världshus och åt middag. Efter middagen åkte vi in till Stockholm och ”drällde runt” på olika lokaler. Jag åkte så småningom hem eftersom jag hade ont i fötterna och inte orkade med ytterligare ett diskotek. Men sent blev det.
  På lördagen hade jag fest i mitt hem för vänner och släktingar. Jag hade bland annat gjort tårtor som såg ut som Röda Korsets sjuksköterskebrosch. Inte heller denna kväll blev tidig.
  På söndagen, hela dagen, städade jag min under våren avlidna farbrors lägenhet. Han hade varit ungkarl rätt många år sedan hans fru dog och hålla rent var inget den generationens män visste hur man gjorde. Det var tungt arbete.
  På måndagsmorgonen infann jag mig på Långbro sjukhus. Jag hade fått jobb på grund av mina kontakter inom psykiatrin trots att det var väldigt ont om arbete för sjuksköterskor, något som skulle visa sig ändras inom några år.
  Jag var helt slut efter helgen och dessutom säkert nervös inför mitt första jobb inom yrket. Jag hade jobbat som mentalskötare tidigare så själva miljön var välbekant.
  Ronden går till så att man sitter vid ett konferensbord och diskuterar patienterna. Jag var ju ny och för mig blev det en oändlig räcka namn som jag inte hade någon relation till alls. Plötsligt sov jag.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v.38: Snark

 1. Ingrid skriver:

  Jag tycker att du är ursäktad för den slummern. Till slut säger kroppen ifrån.

  Yngste sonen Krister sommarjobbade på Faktab/Payex när jag var där och han kan konsten att sova. Vi satt med skrivborden mot varandra och en eftermiddag när Krister var klar och väntade på att jag också skulle logga ut, la han sig över skrivbordet och såg ut att sova.
  En av cheferna passerade, puttade till honom lite och sa. ”Jag hoppas att du har stämplat ut!” ”Givetvis”, svarade Krister och sträckte på sig och gäspade.
  Själv har jag lyckats hålla mig vaken på jobbet i alla fall!
  Kram, Ingrid

 2. Att du somnade den gången, undrar jag inte över! Det verkar ha en ”jobbig” helg!
  Kram, Monica

 3. Elisa skriver:

  Vad mysigt att få sova med katter! 🙂

  Haha, jag förstår att du till sist somnade. Vilken helg det måste ha varit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *