Så kan en fredag också vara

Klockan 9 kom jag upp, eller lite före faktiskt. Kaffe och sedan igång med studierna ett par timmar.
Skulle ha diskat, men insåg att det skulle bi knappt med tiden om jag skulle hinna med min planerade shoppingturné innan det var dags för tvättstugan.

Packade in den tvätt som fanns i stugan och det som skulle till återvinningen i bilen och åkte till återvinningsplatsen vid Hemköp. Det var lunchdags och jag bestämde mig för att hitta något ätbart på vägen. Det fick bli en korv på Cirkel K.

Sedan åkte jag mot Bromma för att köpa den gardin jag såg på Bauhaus häromdagen. Den var slut hos dem, men skulle finnas i Bromma.
Jag hade ett svagt hum om var Bauhaus ligger i Bromma, men för säkerhets skulle startade jag gps:en i mobilen. Jag var snabbt där och med lite vägvisning till rätt avdelning kunde jag lika snabbt vara ute ur affären. Med den eftertraktade gardinen. Den ska jag ha i köket i stugan, men det får bli nästa år.

Därefter var det dags för IKEA och lampan Not. Klockan var mycket, men jag bestämde mig för att kosta på mig en fika. Behövde lite styrka innan tvättstugan, ett klokt beslut skulle det visa sig.

Klockan 14:59 parkerade jag på gästparkeringen hemma och skyndade hem för att hämta nyckel, tvätt och tvättmedel.

När jag kom till tvättstugan visade det sig att den ena maskinen var trasig. På displayen stod det att den varit för tungt lastad och att reparatör behövde tillkallas.
Nu är det ju så att moderna tvättmaskiner är ett slags datorer och jag bestämde mig för att försöka ”lura” maskinen att starta om sig. Först ”knorrade” den och påpekade att det saknades en usb-sticka. Men jag bestämde mig för att ignorera det och då insåg maskinen att den träffat sin överkvinna och startade snällt om sig.
Sedan kom nästa problem.

Trots att det sedan många år är förbjudet i vår förening att använda pulvertvättmedel så är det ett antal riktigt korkade individer som ändå gör det. Inte nog med att de använder pulver, de vet inte hur de ska dosera och gång på gång är tvättmaskinernas gång mellan facken och trumman fulla av intorkade tvättmedelsklumpar.
Nu kände jag mig dock stärkt av att jag lyckats lura maskinen att göra en omstart och bestämde mig för att rengöra maskinen. Ett tidskrävande, och inte helt trivialt, arbete. Men skam den som ger sig…

Min son kom ner till tvättstugan och pratade en stund. Vi skulle höras senare, då jag var klar, och sedan åka och äta middag. Han var ruskigt förkyld och kunde knappt prata och hostade hela tiden.

Medan tvätten tog hand om sig själv satt jag på balkongen med Christopher Hitchens bok. Drack kaffe och åt choklad.

När tvätten var klar muttrade jag irriterat över att det skulle städas. Jag hade minsann gjort min insats i den där tvättstugan. Inte minst hade jag lagat tvättmaskinen så de slapp ta dit en reparatör.
Då visade det sig att någon stulit den långskaftade borsten. Men då fick jag faktiskt nog för idag. Tog min tvätthög och gick. Utan att städa mer. Det var i alla fall betydligt renare när jag gick än när jag kom.

Jag gick tillbaka ut på balkongen där Hitchens bok väntade. Skickade ett sms till F och skrev att jag var klar. Han ringde efter en stund och var ännu sämre. Vi bestämde att skjuta på vår middag.

Plockade ihop det som skulle med till stuga. Gick till bilen och åkte hem till stugan där mina pojkar väntade. På vägen stannade jag på Hemköp och köpte en sallad, en bit Gamle Ole och glödlampor till lampan Not.

Jag hade sett fram mot att träffa F och äta middag. Men om jag ska vara ärlig så känner jag mig rätt trött och det går verkligen ingen nöd på mig här i stugan. Dessutom har det börjat regna och med lite tur kan jag nog stanna inomhus hela dagen imorgon.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Så kan en fredag också vara

 1. Ingrid skriver:

  Så glad jag är över min tvättmaskin!
  Jag skulle aldrig klara att tampas med ”tanterna” i tvättstugan. Där är det ett ständigt tjafs om vem som städat och vem som inte städat.
  Här regnar och blåser det, men inte så farligt som SMHI varnat för. De verkar alltid ta i i överkanten.
  Hoppas att du får en skön lördag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vilken fullmat dag minst sagt! Själv hade hade jag njutit av att få återvända till stugan och friheten där!

  kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *