Några timmar söndagsledigt

Bestämde mig för att unna mig lite ledigt från studierna idag. Lyssnade klart på ljudboken Den mörka ängeln av Elly Griffiths. Boken är den 10:e delen i en serie om rättsarkeologen Ruth Galloway.

Eller inte helt lyssnade klart hemma, i själva verket hade jag en del kvar då jag åkte iväg för att handla. Hade bestämt mig för att laga mat på riktigt, inte bara äta mackor eller färdiglagat. Kålpudding.

Jag lyssnade klart på boken medan jag drack kaffe på mitt stamställe i Tyresö Centrum.

På vägen till Stora Coop slank jag in i blomsteraffären, bara för att titta vad jag ville ha. Sedan tog jag itu med att köpa det jag behövde till min pudding. Tyckte att vitkålen var väldigt dyr för att vara säsong. Nog är 19:95 per kilo väl mycket så här i början av hösten.

På väg till bilen gick jag tillbaka till blomsteraffären och köpte några blommor. Tycker jag har gjort mig förtjänt av dem. Lite egenuppmuntran är aldrig fel.


Pojkarna fick gå ut och vädra pälsen medan jag tog in disken från igår. Sitta ute var däremot inte aktuellt för min del. Det var alldeles för kallt.

Medan jag väntade på att maten skulle bli klar lyssnade jag på Mordet på Sara Weiss av Dennis Karlsson. Jag läser nästan aldrig skönlitteratur numera. Det räcker med att läsa studielitteraturen. Lyssna på någon som läser för mig är den ultimata avkopplingen.

När maten var klar åt jag. Det var gott och blev kvar till flera matlådor, kanske ett halvdussin.


Det är verkligen mysigt att sitta och titta ut genom fönstret medan skymningen faller. Vi är fortfarande en tapper skara som bor kvar i våra stugor. Jag tänkte stanna åtminstone tills jag reser till Oxford. Men vi får väl se. Jag kan ju inte precis påstå att jag längtar efter att flytta hem. Det är så mycket lugnare här. Med lugnt menar jag inte att det är bråkigt hemma, men det är alltid någon som håller på och byter kök eller badrum. Det är som en evig farsot med borrande, bilande, hamrande. Från tidig morgon till sen kväll, ofta betydligt längre än tillåten tid. Vardag som helg.

När jag förpackar kålpuddingen visar det sig att det räcker till 10 lådor. Det blir trångt i frysen, ett riktigt pusselarbete.

Efter maten och hanterandet av matlådorna lägger jag mig och fortsätter lyssnar på boken. Klockan är över 22:15 innan jag kliver upp och gör en kopp kaffe. Pojkarna ligger i vardagsrummet.

Klockan är så pass mycket att jag bestämmer mig för att den här dagen får bli en dag helt utan studier eller andra nyttigheter.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Några timmar söndagsledigt

 1. Znogge skriver:

  Tack för tipset. Jag gillar hennes böcker men hade missat att ställa mig i kö för denna. Nu är det gjort men tyvärr tio före…

  Kram och ha en bra dag!

 2. Ingrid skriver:

  Kålpudding gillar jag också. Det och lasagne har jag alltid en liten hög av i frysen, förpackade i aluminiumfolie och lämplig storlek för ett mål. För att skilja dem åt står det K med tusch på kålpuddingpaketen.
  Ja, nu börjar det bistra till och i morse hade vi bara fyra plusgrader, men nu skiner solen så fint.
  Ha en skön måndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *