EFIT – Ett Foto I Timmen – 30 september

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 30 september hittar du här.

Klockan 07-08: Jag drack kaffe och kollade bloggosfären. Skrev en och annan kommentar hos några jag följer.

Klockan 8-9: På väg till T-banan. Stannar till och tar en bild på Tyresövägen, en väg där det ständigt är trafik. Men denna söndagsmorgon är trafiken gles och jag lyckas fånga vägen bilfri.

Klockan 9-10: Ännu en gatubild. Från Husby. Jag var på väg hem för att byta om.

Klockan 10-11: Rulltrappan ner till T-banespåren i Husby. Jag hade hunnit ta ett bad och byta om. Hade, efter mycket velande, bestämt mig för klänningen jag köpte samtidigt med min parkas.

Klockan 11-12: Gudstjänsten i Kista Kyrka skulle strax börja. Jag har tagit bilden på ett sådant sätt att det ser ut att vara folktomt. I själva verket var  det fullsatt, kören och de som fått uppdragen att bära korset och ljusbärarna stod utanför och väntade på att klockringningen skulle upphöra och de skulle gå i procession in.
Kista kyrka fyller 40 år och man har firat med olika aktiviteter hela veckan. Nu var det dags för den stora festgudstjänsten.

Klockan 12-13: Det gick mot slutet av gudstjänsten och kören sjöng.

Klockan 13-14: Efter gudstjänsten bjöds alla på en libanesisk, vegetarisk buffé. Det var enormt mycket folk och lång kö och svårt att ta sig fram. Jag som har nyckel fuskade lite och smet  runt via den låsta delen. Det var gott om mat, men inte gott om sittplatser.

Klockan 14-15: Harriet Linder Sporron, min goda vän, var tidigare volontär och kyrkorådets och fullmäktiges notarie. Hon kan kyrkan utan och innan och visade den för de som vill få veta lite mer om dess historia.
Bilden visar den minnessten som sitter i väggen, samt ljusbärare, som är till minnet av dem som förolyckades vid den stora bussolyckan i Måbødalen i Norge 1988, då 12 barn och 4 vuxna från Kista dog.

Klockan 15-16: Harriet och jag väntade på T-banan för att åka till Akalla och dricka lite vin och prata. På plattformen fanns, som vanligt, gott om duvor.

Klockan 16-17: Första glaset vin. Vi hade massor av prata om.

Klockan 17-18: Ännu ett glas vin, vi hade mer att prata om innan det var dags att åka hemåt.

Klockan 18-19: Trots att jag hade kunnat gå hem från Akalla åkte jag en station med Harriet. Sedan skyndade jag hemåt. Det du ser på bilden är bygget av vårt nya garage. Man har nu meddelat att man är försenad och kommer inte att bli klar förrän i vår. Man hade ju lovat inflyttning i januari. Det är fruktansvärt jobbigt att inte ha någon parkeringsplats i anslutning till bostaden.

Klockan 19-20: En av de första sakerna jag gjorde när jag kom hem var att tappa upp ett bad. Jag frös så fruktansvärt. Men det var snabba ryck som gällde och det blev inget långbad.

Klockan 20-21: Hade just kommit upp från T-banan i Skarpnäck. Skyndade sedan hem till stugan.

Klockan 21-22: Jag var verkligen trött. Så trött har jag inte varit på länge. Gav pojkarna lite kvällsmat, men orkade inte göra något kaffe till mig. Sträckte ut mig på sängen och klockan var bara 21:40 när jag släckte lampan. Sov inom ett par minuter.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2018. Bokmärk permalänken.

3 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 30 september

 1. Emma Engström skriver:

  Kul att få hänga med under en dag! 😀

 2. Znogge skriver:

  Så roligt att få hänga med dig en hel dag. Fullt upp var det i alla fall och du hann många olika aktiviteter 😀 Kanske det behövs en lugn kväll i kväll?

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Inte undra på att somnade efter en så intensiv dag!
  Efit är ett trevligt sätt att följa dagen. Jag var ju med i många år. Man skulle kanske ta upp det igen….
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *